Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ: "Τα συνεταιράκια" της κυβέρνησης

ΑΘΗΝΑ 17/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3349

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να επιβάλει την κατάπτυστη Αξιολόγηση, βρήκε συνέταιρο μέσα στις νοσοκομειακές μονάδες και συγκεκριμένα στον νοσηλευτικό χώρο την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και το προεδρείο της ΕΝΕ που διοικούνται από τα ίδια πρόσωπα.

Το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στους νοσηλευτές, επιχείρησε αρχικά με ανακοίνωση και στην συνέχεια στο συνέδριο του Μαΐου στα Ιωάννινα, να εκφοβίσει τους νοσηλευτές και να τους αποτρέψει να απορρίψουν την αξιολόγηση σφαγείο επισείοντας τον κίνδυνο των πειθαρχικών διώξεων, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην διαδικασία της αξιολόγησης ως μια επιπόλαιη και παρορμητική κίνηση εντυπωσιασμού, δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβερνητική επίθεση.

Ο δούρειος ίππος της κυβέρνησης στα νοσοκομεία, που είναι η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, βλέποντας πως η αξιολόγηση - παρωδία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με συμμετοχή νοσηλευτών που σε ορισμένα νοσοκομεία φτάνει έως και στο 100% των συμμετεχόντων, προσπαθεί να διασκεδάσει τα πράγματα προτρέποντας τους νοσηλευτές ακόμη και σήμερα να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιόλογης επισυνάπτοντας ταυτόχρονα μια υπεύθυνη δήλωση επιφύλαξης. Επιφύλαξη έναντι ποιου; Έναντι στους αξιολογητές, έναντι στην διοίκηση του νοσοκομείου, έναντι του ΥΔΜΗΔ, έναντι του ΥΥΚΑ, έναντι τίνος;

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, έχουν αντιληφθεί πως η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και η ηγεσία της ΕΝΕ έχουν ταυτιστεί πολιτικά με τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές και λειτουργούν 
συμπληρωματικά σε αυτές, ακολουθώντας είτε την τακτική της σιωπής, είτε όπως στην περίπτωση της αξιολόγησης συμπλέοντας με τις επιλογές της μνημονιακής Συγκυβέρνησης.

Ως αντάλλαγμα η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ δεν τους άφησε παραπονεμένους. Εξάλλου τόσο νερό ρίχνουν στο μύλο της!! Με τον πρόσφατο νόμο 4272/2014 στο άρθρο 25 επιβράβευσε την αφοσίωσή τους με τροποποίηση του Εκλογικού Συστήματος από απλή αναλογική σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Με το εν λόγω εκλογικό σύστημα δεν μπορούν να εκπροσωπούνται οι διαφορετικές απόψεις και φωνές στο ΔΣ της ΕΝΕ, διαπράττοντας αφενός θεσμικό πραξικόπημα και αφετέρου έγκλημα κατά της δημοκρατικής εκπροσώπησης των νοσηλευτών στην ΕΝΕ.

Οι αιώνιοι αυτοί κλαδικοί συνδικαλιστές αξιολογούνται από τους Νοσηλευτές ως «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου