Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Σύλλογος Εργαζομένων                                                                                      Ιεράπετρα: 22/7/14
Νοσοκομείου Ιεράπετρας

                                                                                     Προς: 1.   Υπουργείο Υγείας. Γρ. Υπουργού
Διοικ. 7ης Υ.Π.Ε κ. Γρηγοράκη
Διοικ. Γ.Ν.Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη
Υποδιοικ. Γ.Ν Ιεράπετρας κ. Ματαλλιωτακη
                                                                                              Κοιν.: Μ.Μ.Ε

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια του Διοικητή του Γ.Ν.Λασιθίου για την μετακίνηση του χειρουργού από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου προσλήφθηκε, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου. Το ΦΕΚ (670/30-5-2014) διορίζει σαφώς το γιατρό στο πρώην Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας, την ίδια ημέρα όμως του διορισμού του, ο κ. Μακρονικολάκης αποφάσισε και τη μετακίνηση του.

Η μετακίνηση αυτή είναι ισωπεδωτική για το Νοσοκομείο μας και επικίνδυνη για τη ζωή μας. Η υπόσχεση του Διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε κ. Γρηγοράκη, του Αν. Διοικητή κ.Ματαλλιωτάκη καθώς και του κ.Πλακιωτάκη για το διορισμό ενός Χειρουργού και ενός Παθολόγου στο Νοσοκομείο μας αποδυκνύεται απόλυτη κοροϊδία.

Αφήνει το νοσοκομείο μας ακάλυπτο από χειρουργό αρκετές ημέρες του μήνα, με συνέπεια ο χρόνος που χρειάζεται για την διακομιδή του επείγοντος περιστατικού στο επόμενο νοσοκομείο να αποβεί μοιραίος
. Είστε υπεύθυνοι! Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Αυτή τη στιγμή η δύναμη της χειρουργικής κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος θα αποχωρήσει σε λίγες μέρες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια χειρουργική κλινική με δύο χειρουργούς, έτσι αναγκαστικά ακολουθεί κι αυτή το δρόμο της Παθολογικής κλινικής που είναι κλειστή. Ένα Νοσοκομείο χωρίς Χειρουργική και Παθολογική κλινική, δεν είναι Νοσοκομείο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του κ. Μακρονικολάκη.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!
Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και ο Λαός της Ιεράπετρας είμαστε .
αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε νέους αγώνες,
όπως εμείς ξέρουμε να δίνουμε.

Tο Δ. Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου