Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ: Εντείνεται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας

ΑΘΗΝΑ 29/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3406

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντείνεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης προκειμένου να κρύψει «κάτω από το χαλί» την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας.
Οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο κόκκινο αφού εξαντλήθηκε ήδη η ετήσια επιχορήγηση, αν και βρισκόμαστε στο μέσο του έτους, με σημαντικές επιπτώσεις στην παρεχόμενες υπηρεσίες. Το προσωπικό βρίσκεται κάτω των ορίων ασφάλειας. Οι 2.900 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας αν γίνουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό καθότι έως τέλους του χρόνου, στις 15.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης χωρίς ούτε μία αναπλήρωση τα τέσσερα τελευταία έτη, θα προστεθούν άλλες 5.000 εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα με την γνωστή πεπατημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Μετακυλεί το κόστος στις τσέπες των πολιτών. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στην φιλανθρωπία ή στα αζήτητα!!
Ταυτόχρονα επειδή την απασχολεί το Πολιτικό Κόστος των απευθείας καταργήσεων Νοσοκομείων, Κλινικών και Κλινών, αφήνει τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική, βήμα – βήμα, σταδιακά, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι αντιδράσεις.
Ξεκίνησε η απαξίωση και η συρρίκνωση των διασυνδεόμενων Νοσηλευτικών Μονάδων (Νοσοκομεία) με μετακινήσεις Ιατρικού και λοιπού Προσωπικού προς τα Νοσοκομεία έδρα των Νομικών Προσώπων. Τελικός στόχος η κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
Διοικητές Νοσοκομείων καθημερινά αποφασίζουν την μείωση υφισταμένων δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων, καταργούν Κλινικές, Κλίνες και άλλες αναπτυγμένες λειτουργίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Η Κυβέρνηση υλοποιεί Μνημονιακές δεσμεύσεις με παλαιοκομματικά, επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης στο οποίο η άρνησή μας είναι καθολική, είναι το μέσο επίτευξης και προώθησης της συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των φορέων και των κατοίκων των περιοχών που είναι ανεπτυγμένα τα Νοσοκομεία θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τους αγώνες για προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας.
Γι' αυτό βρίσκεται στο δρόμο με συνεχείς Κινητοποιήσεις.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου