Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετακίνηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετακίνηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μετά από αρκετά χρόνια που χρειάστηκαν για το κτίσιμο και  την ολοκλήρωση της, και μετά από πολλές προθεσμίες και καθυστερήσεις η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί στο τμήμα που αφορά στη ΜΕΘ. Στο επόμενο διάστημα (πριν ή κατά το  φθινόπωρο) αναμένεται να μετακινηθούν στη νέα πτέρυγα και τα χειρουργεία του ΓΝΑΝ και η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική.

Η διαδικασία της μετακίνησης της ΜΕΘ στο νέο χώρο ήταν αρκετά δύσκολη αφού έπρεπε να μετακινηθούν οι ασθενείς που νοσηλεύονταν ήδη (πέντε στον αριθμό), μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του νέου χώρου. Η όλη προσπάθεια έγινε με το συντονισμό του διευθυντή της ΜΕΘ κου. Χ. Μασούντ και της προϊσταμένης Ελ. Θεοδωράκη, συμμετείχαν οι ιατροί της ΜΕΘ, οι νοσηλεύτριες βάρδιας  του τμήματος καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό που βρισκόταν σε ρεπό ή άδεια ή σε άλλη βάρδια και προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει στην όλη δύσκολη διαδικασία. Επίσης βοήθησε η διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η  τεχνική υπηρεσία, οι βοηθοί θαλάμου και το λιγοστό εργατικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ  στην όλη διαδικασία παρών ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου  Μαν. Μακρονικολάκης. Επίσης ήρθε για να βοηθήσει εθελοντικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου Μιχ. Σταυρακάκης ο οποίος στο τέλος προσέφερε γλυκά στο προσωπικά και ευχήθηκε καλή λειτουργία για το νέο χώρο.

Με τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας αναβαθμίζονται σημαντικά οι προσφερόμενες από το Νοσοκομείο υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ απελευθερώνονται και χώροι που μπορούν να στεγάσουν άλλα τμήματα και λειτουργίες. 
Όμως αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να λειτουργήσει σωστά και πλήρως, είναι η ενίσχυση του με προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό, τεχνικό), αφού τον τελευταίο καιρό το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου φυλλορροεί έχοντας χάσει σε 2 χρόνια το 25% του προσωπικού του, λόγω των συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με το μνημονιακό  πάγωμα των νέων προσλήψεων, ενώ σημαντική είναι και η μείωση του προϋπολογισμού του.  Επίσης το προσωπικό δοκιμάζεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, όπως η απαράδεκτη και "τυφλή" διαδικασία αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Πέρα από τα παραπάνω, ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΆ στη νέα ΜΕΘ, "καλοστέριωτη", και ας ελπίσουμε σύντομα να ακολουθήσει η μετακίνηση και των άλλων χώρων (χειρουργεία, Μ/Γ κλινική) στη νέα πτέρυγα.

Κάποιες φωτογραφίες από τη σημερινή διαδικασία μετακίνησης της ΜΕΘ:



ο νέος χώρος πριν τη μετακίνηση
ο νέος χώρος μετά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου