Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η συνέλευση των εργαζομένων στο ΓΝΑΝ για τις αντιδράσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1/7 έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της αξιολόγησης. Στη συνέλευση έγινε αρχικά ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, όπου η διοίκηση του Νοσοκομείου  προχωρά όπως οι άλλες διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας τη διαδικασία του επιμερισμού των ποσοστών της κατ΄επίφαση αξιολόγησης, παρά το ότι δημόσια διατυπώνει τις αντιρρήσεις της με πολλά σημεία της σχετική νομοθεσίας.
Τα μέσα ενημέρωσης των διαπλεκόμενων μεγαλοπειχειρηματιών - ανέφερε-  προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν θέλουν να αξιολογηθούν, ενώ αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει δεν έχει σχέση με αξιολόγηση και αξιοκρατία, αφού καμιά αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι αντικειμενική όταν έχει προαποφασισμένο αποτέλεσμα, όπως αυτή που θέλει η κυβέρνηση να κάνει βγάζοντας αποτέλεσμα και ποσοστώσεις από πριν.

 Ουσιαστικά με την υποτιθέμενη αξιολόγηση επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί μόνιμα το κομματικό κράτος των ημετέρων που δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες τα κόμματα που κυβερνούσαν και κυβερνούν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που συνεχίζουν να διορίζουν διοικητές σε ΝΠΔΔ με αμιγώς κομματικά κριτήρια και χωρίς κανένα ψήγμα αξιοκρατίας, διαφάνειας και αξιολόγησης.

Η αντίδραση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα και στο ΓΝΑΝ είναι καθολική. Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν στην Ομοσπονδία 201 υπογραφές εργαζομένων στο κείμενο της ΑΔΕΔΥ για μη αποδοχή της συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης, υπογραφές που αντιστοιχούν σε ποσοστό που προσεγγίζει στο 90% των εργαζομένων (πλην ιατρών) του ΓΝΑΝ.
Ακόμη υπήρξε  εισήγηση στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου να εγκριθεί ψήφισμα ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης και ενάντια στον επιμερισμό των ποσοστών, όμως η συζήτηση της πρότασης αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του οργάνου με το σκεπτικό ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Η συνέλευση των εργαζομένων του ΓΝΑΝ αποφάσισε τη μαζική συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία που έχουν εξαγγείλει ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9/7 και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην είσοδο του Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου τη συγκεκριμένη ημέρα στις 10 το πρωί.

Ακόμη αποφασίστηκε μόλις παραδοθούν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης στους εργαζόμενους να γίνει παράδοση τους; από όλους στο Σύλλογο Εργαζομένων ώστε να γίνει πράξει η απεργία - αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Τέλος  αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση με άλλα σωματεία Νοσοκομείων και φορέων του δημοσίου από το νομό Λασιθίου για κοινές δράσεις για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για το θέμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου