Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Άλλα αντί άλλων, και πάλι… εκτός θέματος

του Μιχάλη Σταυρακάκη

Με αφορμή καυστικό δημοσίευμα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ/2-7-14,για την κωλυσιεργία μετακόμισης Κλινικών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στη Νέα Πτέρυγα, της έστειλα κάποιες σαφείς απόψεις μου με ερωτηματικά στις 3-7-14, προκειμένου να επιταχυνθεί το ποθούμενο.

Γνωρίζω μέσες-άκρες ή και περισσότερο τι φταίει, γιατί έχω παρευρεθεί σε κάμποσες ενημερώσεις Μεγαλόσχημων. Δεν ήθελα να το πω εγώ, αλλά οι Αρμόδιοι. Αν εγώ προσδιόριζα τις αιτίες θα γινόμουν το εξιλαστήριο θύμα απ όλους, και θα με κατηγορούσαν για … αντιποίηση Αρχής. Εγώ απλά …άναψα τη φωτιά, που οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη όλοι μας, μέχρι τη μετακόμιση. 

Αντί να αδράξει την ευκαιρία ο Σύλλογος των Εργαζομένων, που πρέπει Καταστατικά να αγωνίζεται και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, και αντί να μου πεί και ένα ευχαριστώ για την ευθεία και δια του τύπου συμπαράσταση μου στο πρόβλημα τους, ήλθε ο Σύλλογος Εργαζομένων, με δημοσίευμα του στις 4-7-14, να με χαρακτηρίσει για <<ύπουλη τακτική υπονοούμενων με στόχο τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου>>. Βρήκε την ευκαιρία ο μόνιμος αρθρογράφος του, να κάνει Αντικυβερνητική Πολιτική, αλλά για την ταμπακιέρα… κουβέντα. Είναι τόσο εμπαθής ή βλάκας ή άσχετος επί της ουσίας; Μου είπαν κάποιοι. Εγώ τι να πώ; Μάλλον διαιώνιση του προβλήματος επιζητεί για να έχει λόγο να παρουσιάζεται ως αγωνιστής για την επίλυση των προβλημάτων Υγείας. Παρά το ότι γίνεται χρήση της Επωνυμίας του Συλλόγου στη δημοσίευση, δεν χρεώνω αυτό το λίβελο στα Μέλη του ΔΣ, αλλά μόνο στο συντάκτη του, που αυτό το χρονικό διάστημα θυμιατίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πιο πριν θυμιάτιζε το ΠΑΣΟΚ, και πιο μπροστά τη Ν.Δ. Πάντα …φανατικά. Πάντα έκανε έγκαιρα … μεταγραφή. Έτσι πάντα είναι στο… μετερίζι του αγώνα! Πάντα το ίδιο ποίημα… Έτσι και τώρα δεν μίλησε και δεν έγραψε κάτι για την … ταμπακιέρα. Άδειασε λίγο την7η ΥΠΕ Κρήτης, λίγο το Διοικητή του… και τη Συγκυβέρνηση. 

Ζητώ λοιπόν ευθέως, σαφώς και απαιτητικά, ως χρήστης υγειονομικών υπηρεσιών, ως εν δυνάμει ασθενής, ως ΑγιοΝικολιώτης, ως Φορολογούμενος, ως ΝεοΔημοκράτης, ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου και εκπρόσωπος των θιγομένων από το δημοσίευμα σου ΝεοΔημοκρατών, από σένα Πρόεδρε Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, να διαφωτίσεις τόσον εμένα όσο και το Κοινό, με δημοσίευμα σου μέσω της φιλόξενης ΑΝΑΤΟΛΗΣ, τι φταίει συγκεκριμένα (άσε τις μπούρδες περί… μνημονίου) και η Νέα Πτέρυγα πάλιωσε πριν λειτουργήσει, χωρίς να έχει μεταφερθεί εκεί ούτε μια κλινική. Κάποτε πρέπει να λειτουργήσει … για να μη γίνει Ξενοδοχείο όπως λέτε, για να μην το πάρουν τα ξένα συμφέροντα, κλπ.


Η πιάτσα λέει, αυτό που γράφει η ΑΝΑΤΟΛΗ/4-7-14. Φταίνε τα ασανσέρ, και γιατί; Ποιόν περιμένετε να τα φτιάσει; Τι έχει γίνει και που κολλάει; Αν είχαν πόδια θα είχαν φύγει, με την αδιαφορία, την απαξίωση και το σνομπάρισμα τους.

Σήμερα άκουσα ότι : δεν χωράει να περάσει ο κλίβανος από την πόρτα! Τι περιμένετε να … ξεχειλώσει η πόρτα ή να … σουφρώσει (μικρύνει) λόγω γηρατειών  ο κλίβανος; Τι λέει η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ;

Εν κατακλείδι, Εγώ ξέρω ένα πράγμα. Το κ…βάρεμα έχει τραβήξει πολύ εις βάρος των Λασιθιωτών, που πηγαίνουν στο Ηράκλειο για ψύλλου πήδημα. Το παλιό Νοσοκομείο είναι ετοιμόρροπο να πέσει με τον πρώτο σεισμό της ευπαθούς περιοχής μας. Οι μετακομιδές πρέπει να σταματήσουν στο Ηράκλειο. Επιτέλους πρέπει να μεταφερθεί η Μαιευτική, η ΜΕΘ, η Παιδιατρική, για να πάνε εκεί τον Τεχνικό Νεφρό, για να λειτουργήσει Ψυχιατρική Κλινική, για να λειτουργήσει το υπάρχον Προσωπικό καλύτερα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, για να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο να στελεχωθεί το Νοσοκομείο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, για να πάψει το ρεζιλίκι να υπάρχει επάρκεια Γιατρών κάποιων ειδικοτήτων στο Νομό αλλά να μην υπάρχει εφημερεύον με πλήρη σύνθεση αντιμετώπισης περιστατικών. Μήπως τελικά σας βολεύει αυτή η ασυδοσία; 

Δεν ανέχομαι ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο εις βάρος όλων των Λασιθιωτών και ο Σύλλογος να κάνει Κομματικό Συνδικαλισμό … της πλάκας για… να πέσει η Συγκυβέρνηση, ή να αποδίδουμε ευθύνες στην ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, και στα 400 χρόνια του Τούρκικου ζυγού. 

Υστερόγραφο: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που ιδιωτικά τον θεωρώ Φίλο, γνώριζε για την επίσκεψη μου στην ΥΠΕ, και τους λόγους που την επέβαλαν, από την τηλεφωνική ενημέρωση του από τον Διοικητή της κ. Γρηγοράκη, παρουσία των 2  Υποδιοικητών, εν όσο ήμουν ακόμη εκεί. 

Κύριοι εμπλεκόμενοι, τέρμα τα παραμύθια. Ζητάμε: 
Πρώτα και κύρια, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΑΧΙΣΤΑ. 
Δευτερευόντως, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ.                                                        ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΊ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΛΟΣ.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 7η ΥΠΕ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ή ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΊ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.- 7η ΥΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Διοικητή κ.Αντώνη Γρηγοράκη
                                Υποδιοικητή κα Άννα Τριχοπούλου
                                Υποδιοικητή κ. Γιώργο Λυρώνη
2.- Διοικητή Νοσοκομείου Λασιθίου κ.Μανώλη Μακρονικολάκη
3.-Γραμματεία Οργανωτικού Ν.Δ.
4.-κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου Ν.Δ.
5.-κ.Κωστή Δερμιτζάκη, Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ
6.-κ. Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
7.-κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
8.-κ. Αντώνη Ζερβό, εκλεγμένο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
9.- κ. Γιώργο Μανουσάκη, Πρόεδρο Εργαζομένων Νοσοκ. Αγίου Νικoλάου                                                                                                              
                                                                   Μιχάλης Σταυρακάκης
                                                                 Πρόεδρος ΝΟΔΕ Λασιθίου, 4-7-2014.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ !!!!! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ ΔΥΠΕΑΡΧΗ ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΠΕ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.(ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή