Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Απάντηση στα γραφόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2-4 Άγ. Νικόλαος
Τηλέφωνο: 2841026604
Ε-mail: syllogosergnan1@gmail.com

Προς: Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
3/714
Απάντηση στα γραφόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ

Στο φύλλο της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ την Πέμπτη 3/7 δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο “Η μεταφορά στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου – Μια σοβαρή καταγγελία για τη νέα αναβολή”. Το άρθρο περιέχει επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Σταυρακάκη όπου αναφέρει ότι πήγε στη ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και συναντήθηκε με το διοικητή και τους δύο υποδιοικητές και οι τρεις “εν χορώ” τον διαβεβαίωσαν ότι οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τη ΔΥΠΕ έχουν γίνει σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του ΓΝΑΝ, ενώ συνεχίζοντας γράφει “ας αναζητήσουμε λοιπόν εντός του νομού Λασιθίου και εντός του Αγ. Νικολάου τις αιτίες για την τελευταία τουλάχιστον αναβολή μετακόμισης”.
Σχετικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα παρακάτω:
  1. Είναι πραγματικά περίεργο το ότι ο Μ. Σταυρακάκης επέλεξε να απευθύνει επιλεκτικά τις ερωτήσεις του σχετικά με το θέμα μόνο προς τη διοίκηση της ΔΥΠΕ και όχι και προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου πριν δημοσιοποιήσει την επιστολή του με τα υπονοούμενα.
  2. Τόσο η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης, όσο και η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έχουν επιλεγεί και ελέγχονται από τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μέσω του Υπουργείου Υγείας, που έχει την πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται και για όσα δεν γίνονται στο χώρο της υγείας.
  3. Το θέμα της πολύχρονης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται τα θέματα των δημόσιων υποδομών και τη δημόσια διοίκηση οι κυβερνήσεις που κυβερνούν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
  4. Η αξιοπιστία των λεγόμενων της σημερινής διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης δεν θα έπρεπε να είναι σε καμιά περίπτωση δεδομένη (το αντίθετο μάλιστα) από τη στιγμή που ήρθαν το Δεκέμβριο του 2013 στο Νοσοκομείο μας, έδωσαν μια σειρά υποσχέσεις σχετικά με την άμεση επίλυση προβλημάτων και τελικά καμιά από τις υποσχέσεις τους δεν έχει υλοποιηθεί 8 μήνες μετά! Δεν έγινε αναπροσαρμογή του κονδυλίου εφημεριών υπέρ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, δεν έχει έρθει ακόμα ούτε ένας επικουρικός ιατρός στο Νοσοκομείο μας (περιμένουμε μόνο έναν επικουρικό αναισθησιολόγο), ούτε δόθηκε κονδύλιο για την επισκευή των ανελκυστήρων του νέου κτηρίου. Το μόνο που τελικά ανέλαβε η ΔΥΠΕ είναι η κάλυψη ενός τμήματος από τη δαπάνη για τα παρελκόμενα των χειρουργικών τραπεζιών, όπου και εκεί η παρέμβαση της ήταν με λάθη και καθυστερήσεις, ενώ ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Λυρώνης πρότεινε η προκήρυξη να μη γίνει με διαγωνιστική διαδικασία νέου εξοπλισμού, αλλά με την εξόφθαλμα παράτυπη διαδικασία της συντήρησης υφιστάμενου εξοπλισμού.
  5. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο νομό Λασιθίου Μ. Σταυρακάκης ακολουθεί σε άρθρο του τέτοια ύπουλη τακτική υπονοούμενων με στόχο τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Είναι φανερό ότι ενοχλείται για το ότι οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, όμως ας το συνηθίσει και ας προσπαθήσει να αντιπαρατίθεται στα ίσια και όχι “δια της τεθλασμένης”, αν τουλάχιστον επιθυμεί η κοινωνία να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα γραφόμενα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου