Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αποστάσεις της υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου από τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση – ζητά βελτιώσεις


Τη βελτίωση του νέου συστήματος αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση προαναγγέλλει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μιλώντας στον Σκάι, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «αδυναμίες στην εφαρμογή του νόμου» και προανήγγειλε «βελτιώσεις», αναφέροντας ότι μπορεί να δηλωθεί ρητά ότι «καμία βλαπτική αλλαγή δεν επέρχεται για τον υπάλληλο που αξιολογείται». Θύμισε ότι πρόκειται για μεταβατικό σύστημα, προκειμένου να ισχύσει από το 2015 ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης. Παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το 15%» και σημείωσε ότι σε περιπτώσεις όπως του ΕΚΑΒ που λειτουργεί σε μικρές μονάδες, πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια των αξιολογητών η εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης. Η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ σχολίαζοντας την κόντρα του ΥΠΔΜ με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το νόμο για την αξιολόγηση και εκ των υστέρων τον αμφισβητεί είπε, ¨εμείς ψηφίσαμε το νόμο, να δούμε πως θα τον βελτιώσουμε».

Η κα Χριστοφιλοπούλου πρότεινε την καθιέρωση κινήτρων και αντικινήτρων για τους υπαλλήλους που αξιολογούνται και επίσης τη δημιουργία ενός δημόσιου οίκου αξιολόγησης, με συμμετοχή για παράδειγμα του Συνήγορου του Πολίτη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αποσύνδεση των απολύσεων από την αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως γίνεται τέτοια προπαγάνδα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου