Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τα εγκαίνια της ΜΕΘ στη νέα πτέρυγα του ΓΝΑΝ


Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Με τον αγιασμό που τέλεσε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος.
«Επιτελείτε ένα πολύ μεγάλο θυσιαστικό έργο εδώ. Γνωρίζουμε τη θυσία που προσφέρετε», τόνισε ο Μητροπολίτης, εκφράζοντας την κοινή βούληση και επιθυμία των πολιτών και των φορέων για να λειτουργεί πλήρως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
«Θέλουμε το Νοσοκομείο μας να λειτουργεί πληρέστατα, να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Εμείς εδώ είμαστε κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή, ο πληθυσμός μας δεκαπλασιάζεται το καλοκαίρι και έχουμε ανάγκη από ένα καλό Νοσοκομείο, αλλά και μια συμπόρευση και ένα συμψυχισμό. Να είμαστε ενωμένοι όλοι οι Λασιθιώτες και να μη μας χωρίζει τίποτα. Μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας και εδώ και στη Νεάπολη, στη Σητεία και την Ιεράπετρα. Αυτό διεκδικούμε και για αυτό προσευχόμαστε εμείς ως Εκκλησία», υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος.

Ευτυχισμένοι
Το κλίμα ευφορίας που επικράτησε κατά την τελετή μετέφερε ο Διευθυντής της Μονάδας κ. Χάνι Μασούντ. «Είμαστε ευτυχισμένοι πραγματικά που μεταφερθήκαμε σε αυτό το χώρο. Ο καινούργιος χώρος προσφέρει πολλά θετικά. Ήταν ένας αγώνας να μεταφερθούμε, τα καταφέραμε πραγματικά άψογα να το κάνουμε και με όλους τους ασθενείς που είχαμε και συγχρόνως εγκαταστήσαμε όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που είχαμε πάρει», υπογράμμισε ο κ. Μασούντ.

Να σημειωθεί πως η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν βρίσκεται μόνο σε νέες εγκαταστάσεις και σύγχρονες υποδομές, αλλά διαθέτει και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα στο 95% τα μηχανήματα που λειτουργούν στη νέα Μονάδα είναι ολοκαίνουργια και χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Κόστισαν πάνω από 200.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ που είχε καταθέσει από το 2009 ο διευθυντής της ΜΕΘ, προκειμένου να υπάρχει σημαντική αναβάθμιση της κλινικής.
«Η νέα Μονάδα έγινε με την απαιτούμενη επιφάνεια και εξοπλίστηκε από μηχανήματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέας τεχνολογίας με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοπλισμός που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα κάθε περιστατικό από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτό το χώρο χωρίς να μετακινηθεί, μέχρι να πάμε στην τελική και ριζική του αντιμετώπιση», υπογράμμισε ο κ. Μασούντ, που ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει επί 11 χρόνια συνεχώς για την Μονάδα.

Ελπίδες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Μπορεί ο χθεσινός Αγιασμός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην μεταφράζεται σε πλήρη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά οι παρουσίες τοπικών παραγόντων ήταν πολλές και κατέδειξαν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη νέα πτέρυγα και τις ελπίδες που γεννούνται για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.
Εκτός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο και τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό, στην τελετή παρόντες ήταν και οι δύο Υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης και Άννα Τριχοπούλου, οι οποίοι μίλησαν με επαινετικά λόγια για το έργο που επιτελείται στη Μονάδα, χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια ιδιαίτερη είδηση, σχετικά με το μέλλον του Νοσοκομείου και την ενίσχυσή του σε προσωπικό.

Είναι αλήθεια, πάντως, πως εξέφρασαν την πρόθεση και τη διάθεσή τους για συνεργασία και βοήθεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και γενικά η υγεία στο Νομό Λασιθίου.
«Τα προβλήματα της υγείας μέσα σε μια οικονομική κατάσταση που γνωρίζουμε είναι πολλά και στο νομό επίσης. Θα πρέπει να ομονοήσει όλος ο νομός στο θέμα της υγείας», τόνισε ο κ. Λυρώνης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να δουλέψουν όλοι σε αυτή την κατεύθυνση, συμπληρώνοντας πως από την πλευρά της 7ης ΥΠΕ θα γίνουν τα πάντα για να προχωρήσει με όσο πιο δυνατά και γρήγορα βήματα γίνεται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Μανουσάκης, παράλληλα με το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, επεσήμανε πως είναι ανάγκη να δει η ΔΥΠΕ το πρόβλημα της έλλειψης στελεχών και νοσηλευτικού προσωπικού και να ενισχύσει τη δουλειά που γίνεται με νέο προσωπικό, διότι το υφιστάμενο προσφέρει και θα συνεχίσει να το πράττει με αυταπάρνηση, αλλά οι φυσικές δυνάμεις των ανθρώπων δεν είναι ανεξάντλητες. «Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πάρει 40 ρεπό και έχουν περσινή άδεια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος, πως οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τη Μονάδα Αναζωογόνησης που λειτουργεί στο ισόγειο και αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών στο Νοσοκομείο.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ ( 1, 2 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου