Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με το τί γίνεται σε διάφορα Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα στον αγώνα ενάντια στην υποτιθέμενη αξιολόγηση

«Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός πού δεν δίνεται»


Μιά βόλτα στα Νοσοκομεία

Ξεκινώντας...

 

Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

Έχουν δοθεί τα φύλλα αξιολόγησης και από τούς 700 συναδέλφους, οι 696(ποσοστό 99,5%) τα έχουν παραδώσει στο Σωματείο !

Eθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ)

Χρήστος Κόνιαρης: Πρόεδρος τού Σωματείου

Σήμερα (4-7-2014) έγινε η παράδοση των φύλλων αξιολόγησης στους υπαλλήλους. 

«Το Σωματείο παρέλαβε από τους συναδέλφους τα φύλλα οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργία αποχή.
Από τους 84 συναδέλφους/ισσες της πρωινής βάρδιας παρέδωσαν στο σωματείο τα φύλλα αξιολόγησης οι 82, δηλαδή σχεδόν καθολική συμμετοχή.
Συνεχίζουμε και νομίζω από τους 137 εργαζόμενους που πρέπει να αξιολογηθούν πάνω από 130 εκτιμώ ότι θα συμμετέχουν στην απεργία και θα παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο.»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ":

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! 

http://2.bp.blogspot.com/-cWsGAqcsncM/U2tO_wRrJtI/AAAAAAAAu-Y/c9av66UaQws/s1600/ajiologisi.jpg  Σε όλες τις γενικές συνελεύσεις μας αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις διαδικασίες "αξιολόγησης"και τα χαρτιά να καταλήξουν στο Σωματείο μας.  

Την Τετάρτη 9 Ιούλη απεργούμε και κατεβαίνουμε 10.30 στο Υπουργείο με το πανώ του Σωματείου!

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Αθήνα 7-7-2014                                                              ΑΡ.ΠΡΩΤ.                                           
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες/οι  ,
Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις  μας, καταφέραμε να παραλάβουμε τα φύλλα αυτό-αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού ώστε να μην μοιραστούν ατομικά. Συλλογικά και με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών μαςκλιμακώνουμε την ανυπακοή μας απέναντι στο νόμο – έκτρωμα 4250.
Ήδη μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση πως 97 συνάδελφισσες/οι  θα βαθμολογηθούν αρνητικά. Είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούν μέσω της αρνητικής  αξιολόγησης σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα- απόλυση.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
Αγ.Θωμά 17, Γουδή         Τηλ.2132061086
Αθήνα 04/07/2014
Γενική Συνέλευση
Τρίτη, 8/7/2014
ώρα 10.30 πμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου (1ος όροφος)

«στην Αξιολόγηση 

ΔΕΝ συμμετέχουμε

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ»

"Θριάσειο"

κατάληψη διοίκησης, συγκέντρωση στην είσοδο περιμένοντας τα χαρτιά, κατάσχεση αξιολογόχαρτων, τα αξιολογόχαρτα στο σωματείο.

  

 "Δαφνί"

 Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, προκειμένου να μπλοκάρουν την εξέλιξη της διαδικασίας της "αξιολόγησης" των εργαζομένων.

           Νοσοκομείο Πρέβεζας

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας προχώρησε στο επιμερισμό των ποσοστών    "αξιολόγησης"  ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ,του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου και της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ καθώς και των Κέντρων Υγείας.

Η απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα είναι η μαζική απεργία-  αποχή διαρκείας από την αντιδραστική αξιολόγηση.


Συνεχίζουμε μαζικά ενωτικά δυναμικά

Παραδίδουμε στο σωματείο ανυπόγραφα τα φύλλα αξιολόγησης.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 1 μμ στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων.

Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 9 Ιουλίου


Με τους αγώνες μας θα καταργήσουμε τον αντιδραστικό 4250/2014
 Σωματείο Εργαζομένων Ψ.Ν.Θ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 25/6/2014

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Αποφασισμένοι να αντιδράσουμε στην παραπάνω κατάσταση, η Γ. Συνέλευση της 25/6/20014 αποφάσισε:
  1. Ανοιχτή Γ. Συνέλευση με παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή την Δευτέρα 30/6/2014
  2. Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Σωματείου να συγκαλέσει σύσκεψη με τους προισταμένους της Διεύθυνσης
  3. Τα φύλλα αξιολόγησης που θα παραλαμβάνουν οι συνάδελφοι, να αποδοθούν στο Σωματείο χωρίς να συμπληρωθούν και υπογραφούν.     

               "Ευαγγελισμός"

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων του "Ευαγγελισμού" ζητεί "να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την 'αξιολόγηση' ίσον απόλυση χιλιάδων υγειονομικών" και απαιτεί "καμιά εμπλοκή στη διαδικασία αξιολόγησης: Κανείς συνάδελφος να μην συμπληρώσει τα έντυπα! Κανείς προϊστάμενος να μην εισηγηθεί – να μην βαθμολογήσει!".

οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν την Τρίτη 8 Ιουλίου, στις 8 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

       Πανεπιστημικό Ηρακλείου 

 Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για να μην προχωρήσει η διαδικασία επιμερισμού των ποσοστών της αξιολόγησης. 

04/07/2014 - 13:37

Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Νίκου Χαριτάκη, έγινε το μεσημέρι . Περίπου 100 εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της αξιολόγησης, έχουν καταλάβει το χώρο, με αφορμή σημερινό έγγραφο του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για απολύσεις περίπου στο 15% των εργαζομένων.
Σε πρώτη φάση ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, έχει απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνουν τόσες απολύσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η απόλυση «κρέμεται»  πάνω από τα κεφάλια 118 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού από το σύνολο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς και άλλων 50 από άλλες υπηρεσίες.
Πριν λίγο στάλθηκε στο γραφείο Βορίδη έγγραφο της διοίκησης, στο οποίο αναφέρεται ότι λόγω της κατάληψης δεν μπορούν να σταλούν στοιχεία για την αξιολόγηση, μέσα από τα οποία θα γίνουν οι απολύσεις.
                         Αγιος Νικόλαος-Κρήτη

Στη συνέλευση  αποφασίστηκε:
1) να δώσουμε συνέντευξη τύπου μαζί με άλλα σωματεία (το κάνουμε αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου λασιθίου) με  στόχο να εξηγήσουμε στα τοπικά μέσα την ουσία της διαδικασίας αξιολόγησης και τους λόγους που αρνούμαστε. 
2) Από την μέρα που θα αρχίσει το γραφείο προσωπικού να δίνει ονομαστικά και ενυπόγραφα τα φύλλα αξιολόγησης στους συναδέλφους,  θα βάλουμε τραπεζάκι έξω από το γραφείο προσωπικού και θα τα μαζεύουμε από όλους.
3) να συμμετάσχουμε στην απεργία της τετάρτης και να κάνουμε συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου.
                                   ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
 «Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην έκτακτη συνεδρίαση του, στις 26/06/2014, αφού επαναβεβαίωσε τη συνολική αντίθεση του στo Νόμο 4250/2014 για την αξιολόγηση, κάλεσε  σε μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων  τη Δευτέρα 30/06/2014(ημερομηνία κατά την οποία έληγε  ο επιμερισμός των ποσοστώσεων) στις 9.00π.μ.,σε συγκέντρωση διαμαρτυρίαςκαι κατάληψη  στο κτίριο της Διοίκησης και την Τετάρτη 02/07/2014  σε Γενική Συνέλευση .

Η κατάληψη την Δευτέρα ήταν μαζική και με διάρκεια. Ο Διοικητής έλειπε στην σύσκεψη του Βορίδη και ενημέρωσε το μεσημέρι ότι  την Τρίτη θα ανακοινώσει επιμερισμό αναλογικά για τους κλάδους . Καλέστηκε νέα κατάληψη την Τρίτη και περιοδείες στα τμήματα. Οι ντάνες με τα φύλλα αξιολόγησης  από το γραφείο προσωπικού μεταφέρθηκαν  στα γραφεία του σωματείου, όπως  στο Θριάσειο.»

               Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού"
Έγινε κατάληψη στο Γραφείο τής Διοίκησης και συμμετείχαν 250 εργαζόμενοι. Επίσης, γίνονται καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην αυλή τού Νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι/σες θα παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στο Σωματείο. 


 ..Η βόλτα μας γιά σήμερα τελειώνει.
Ήταν ένα πολύ μικρό δείγμα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τών Σωματείων.
.....θα συνεχίσουμε !


                  Μπέρτολντ Μπρέχτ

          " Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας"

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του
πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί
όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
Θα μοιραστεί την ήττα .


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου