Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Aνακοίνωση από το Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ΓΝ Λασιθίου


Σχετικά  με την απόφαση του διοικητή    του  Γ. Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  Κο Μακρονικολάκη  Εμμ αναφορικά με την ποσόστωση,  εμείς, το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αναφέρουμε τα παρακάτω:

Δηλώνουμε σύμφωνοι σε μια  αξιολόγηση που θα στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια σύμφωνα με την ποιότητα της εργασίας που παρέχουμε ως νοσηλευτές και OXI σε ποσοστώσεις και αριθμούς. Καθημερινά άλλωστε υπό αντίξοες συνθήκες, με ανεπαρκές προσωπικό  και χωρίς πολλές φορές τα απαραίτητα υλικά, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, υπηρετώντας πάντα τον συνάνθρωπο.
Σε  κάθε περίπτωση όμως αντιδρούμε στο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσιών Υπαλλήλων που καταργεί όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα και είναι αντίθετο με την ουσιαστική λογική της αξιολόγησης. 
Αντιδρούμε στο τρόπο που η διοίκηση κατανέμει το 15 % της ποσόστωσης σε νοσηλευτικά τμήματα όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Χειρουργείο που θεωρούνται τα πλέον νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου τα οποία λογικό είναι να επανδρώνονται με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό. 
Η διοίκηση του νοσοκομείου επιβάλλει τη βαθμολόγηση μιας (1) από τις νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, από 1-6 (βαθμό) χαρακτηρίζοντας τη  ως «ανεπαρκής» και « χαμηλών δυνατοτήτων», με ότι συνεπάγεται αυτό….. 
Επισημαίνουμε ότι στο παρελθόν άτομα που τοποθετηθήκαν στη ΜΤΝ και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τμήματος, μετακινηθήκαν είτε οικειοθελώς είτε με την παρέμβαση της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την αναλογία νοσηλευτή / ασθενή ( 1/3) η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για να λειτουργεί  εύρυθμα, χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση  από  2-3 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, όταν μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες υποστηρίζει τον ιατρικό τουρισμό με νεφροπαθείς/ αιμοκαθαρούμενους τουρίστες.  Αυξάνοντας αμέσως η δύναμη κατά 25-30% και μάλιστα με το υπάρχων προσωπικό.
Το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΤΝ απαρτίζεται από επαγγελματίες νοσηλεύτριες  με εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία άνω των 15 ετών σε μονάδες τεχνητού νεφρού, προσδιορίζοντας την ποιότητα και τα διεθνή στάνταρ νοσηλείας που απαιτούν οι μονάδες αυτές.  
Άρα σε καμιά περίπτωση και καμία νοσηλεύτρια της  ΜΤΝ  δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθεί βάσει οποιασδήποτε ποσόστωσης αλλά μόνο  για την ποιότητα του επιστημονικού έργου που προσφέρει και οι πλέον κατάλληλοι αξιολογητές είναι οι ίδιοι οι άρρωστοι και μόνο αυτοί, που καθημερινά  υπηρετεί. 
Θεωρούμε λοιπόν ότι η απόφαση του διοικητή είναι άδικη , μας θίγει ως επαγγελματίες  υγείας αλλά και ως προσωπικότητες , γι αυτό ζητούμε την ανάκλησή της.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ΓΝ Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου