Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Απάντηση στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας

του Γιώργου Μανουσάκη

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Σταυρακάκης σε νέο κείμενο του απευθύνει προσωπικές κατηγορίες σε εμένα για τις οποίες έχω να απαντήσω τα παρακάτω:

Η λειτουργία του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ είναι συλλογική και όχι προσωποπαγής. Δηλαδή το ΔΣ δεν κάνει ούτε γράφει ό,τι θέλει ο πρόεδρος αλλά υπάρχει η λογική της συναπόφασης και της συλλειτουργίας. Οι ανακοινώσεις του Συλλόγου δεν γράφονται από ένα ούτε εγκρίνονται από έναν. Η πρόσφατη ανακοίνωση μας που απαντούσε στα γραφόμενα του κ. Σταυρακάκη αποτέλεσε αποτέλεσμα επεξεργασίας των περισσότερων μελών του ΔΣ. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Σταυρακάκης έχει συνηθίσει να λειτουργεί έτσι στα όργανα που μετέχει, όμως η κατηγορία του ότι εγώ μόνος που έγραψα και ενέκρινα την ανακοίνωση του Συλλόγου μας είναι ψευδής, αναπόδεικτη και συκοφαντική.

Ο Μ. Σταυρακάκης με κατηγορεί ότι θυμιάτιζα και  θυμιατίζω φανατικά πρώτα το ΠΑΣΟΚ μετά τη ΝΔ και τώρα το ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι για διάφορους λόγους έχω υπάρξει (όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων πολιτών) ψηφοφόρος των 3 αυτών κομμάτων, ουδέποτε έπιασα το "θυμιατό" και ουδέποτε λειτούργησα ως κομματικός εγκάθετος, ούτε διορίστηκα ποτέ σε κάποια κρατική ή οποιαδήποτε άλλη θέση. Στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου όπου είμαι πρόεδρος του ΔΣ δεν λειτουργούμε με κομματικά κριτήρια. Το ΔΣ έχει εκλεγεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο και μετέχουν σε αυτό συνάδελφοι  με διάφορες κομματικές  και πολιτικές απόψεις, ενώ στο 99% των ανακοινώσεων και των ενεργειών μας ακολουθούμε τις θέσεις και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΔΗΝ) όπου την πλειοψηφία έχουν κυρίως οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Δεν θα προχωρήσω να απαντήσω σε  όσα γράφει ο Μ. Σταυρακάκης   σχετικά με το θέμα της μετακόμισης στη νέα πτέρυγα, προσπαθώντας να κάνει το μαύρο άσπρο και να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και του Νοσοκομείου, αφού η απάντηση πρέπει να δοθεί το ΔΣ του Συλλόγου μας και αυτό θα ζητήσω να γίνει. Πάντως το ύφος και η φρασεολογία των γραφόμενων του Μ. Σταυρακάκη είναι απαράδεκτα και προσωπικά εξ ανάγκης μπαίνω στη διαδικασία να  απαντήσω σε ένα τέτοιο κείμενο.
Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου