Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Την ώρα που οι θετικές εξελίξεις της μεταφοράς των κλινικών στη νέα πτέρυγα σηματοδοτούν ένα κλίμα ευφορίας και προσδοκιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης παρουσιάζεται για πολλοστή φορά ανακόλουθη στις εξαγγελίες της, αποσπώντας άλλο ένα στέλεχος από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με προορισμό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΔΥΠΕ δίνεται μια ακόμα τρίμηνη απόσπαση σε προσωπικό από το Λασίθι και συγκεκριμένα σε βοηθό θαλάμου προκειμένου να πάει στο ΠΑΓΝΗ. Αυτό συμβαίνει όταν η συγκεκριμένη ειδικότητα θα έπρεπε να έχει έξι άτομα στο Νοσοκομείο και έχει σήμερα δύο που καλύπτουν ανάγκες για όλες ουσιαστικά τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση των αρνητικών εξελίξεων στα θέματα του προσωπικού, με αποτέλεσμα να εντείνει τα ερωτηματικά όλων για τις προθέσεις της ΔΥΠΕ. «Μέχρι και προχθές ακόμα στον αγιασμό που έγινε στη ΜΕΘ, μας είπαν επίσημα από τη ΔΥΠΕ πως είναι μαζί μας για ό,τι χρειαστούμε και πως στηρίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Τώρα, έχουμε και πάλι μια απόφαση αποψίλωσης. Δυστυχώς, τελικά αποδεικνύεται, πως δεν πρέπει να μιλάμε για ΔΥΠΕ Κρήτης αλλά για ΔΥΠΕ Ηρακλείου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το πρόβλημα των μετακινήσεων στο Ηράκλειο είναι γνωστό, επισημάνθηκε και πρόσφατα στον Υποδιοικητή κ. Λυρώνη, αλλά όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της Διοίκησης, η προσφορά υπηρεσιών υγείας δεν έχει την ίδια βαρύτητα σε όλη την Κρήτη. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή ήταν η 14η μετακίνηση στελέχους της Υγείας από το Λασίθι για το Ηράκλειο ή άλλη περιοχή.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου