Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σκανδαλώδης ρύθμιση Λοβέρδου, στα αχνάρια του και ο Σαχινίδης






Σε κανέναν εργαζόμενο δεν προκαλούν πλέον έκπληξη οι μεταμορφώσεις και οι κωλοτούμπες του Υπουργού Υγείας κ Λοβέρδου. Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, σχετικά με την παρακράτηση των μεγάλων διαφορών από την εφαρμογή του μισθολογίου, μόνο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, εξαιρώντας από αυτή το σύνολο των Δημοσιών υπαλλήλων και των εργαζομένων στην Υγεία και την πρόνοια είναι σκανδαλώδης.
Συγκεκριμένα, ενώ ο ίδιος και η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚΝΔ, πριν από λίγες μέρες σε άλλο νομοσχέδιο υποχρέωναν τα υπουργεία και τους οργανισμούς να παρακρατήσουν αυτές τις διαφορές μέχρι τον Μάιο (που στην πράξη οδηγούσαν χιλιάδες εργαζόμενους να μην πάρουν μισθό για 3 μήνες) σε ένα άσχετο νομοσχέδιο προώθησε εν κρυπτώ τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μόνο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ να παρακρατηθούν οι διαφορές μέχρι το Δεκέμβρη του 2012.
Είναι προφανές ότι στα πλαίσια των μικροκομματικών παιχνιδιών και διευθετήσεων, ιδιαίτερα μπροστά στις εκλογές, ο υπουργός Υγείας κ Λοβέρδος, σαν νέος «μαυρογιαλούρος», προωθεί ρυθμίσεις που υποκρύπτουν προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, εξαιρώντας από τη ρύθμιση το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Υγεία που και αυτοί πλήττονται από τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους και αδυνατούν να επιστρέψουν τις διαφορές μέσα σε 2 ή 3 μήνες.
Ο δημαγωγός Λοβέρδος που καταγγέλλει καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης όλους τους άλλους για μικροκομματικά παιχνίδια είναι ο πρώτος που τα χρησιμοποιεί έχοντας γίνει μάλιστα μαιτρ σε αυτά.
Η προκλητική ρύθμιση Λοβέρδου φαίνεται ότι βρήκε και άλλους μιμητές. Συγκεκριμένα ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ Σαχινίδης σε συνάντηση που είχε σήμερα με την ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι ο χρόνος της παρακράτησης δεν μπορεί να αλλάξει γιατί το έχει επιβάλει η τρόικα, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε «έκπληκτος» για τη ρύθμιση Λοβέρδου. Προφανώς όμως επειδή έρχονται εκλογές, είπε ότι θα «συνεννοηθεί στα μουλωχτά» με την πολιτική ηγεσία του Υπ Υγείας και παρά τις αντίθετες διατάξεις του Νόμου να εκδώσουν εγκύκλιο για να υπάρξει παράταση του χρόνου για παρακράτηση των διαφορών. Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι στον αέρα αφού οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι δεν μπορούν να ανατρέψουν τους νόμους.
Τα «παλικάρια» λοιπόν της πολιτικής, που κάνουν τους «μάγκες» στα κανάλια, τρέμουν να αλλάξουν ακόμα και το ελάχιστο, δηλαδή τον χρόνο παρακράτησης των διαφορών για να μην τους μαλώσει η τρόικα. «Τσάπα μάγκες» λοιπόν.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, όλοι οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να ανεχτούν αυτές τις απαράδεκτες «μη ρυθμίσεις», δεν μπορούν περισσότερο να δεχτούν τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους και τις καρατομήσεις των δικαιωμάτων τους.
Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η πολιτική καταδίκη των μαυρογιαλούρων της πολιτικής και η ανατροπή της μαύρης συγκυβέρνησης ΠαπαδήμουΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ο μοναδικός δρόμος που μας έχει απομείνει.


21-3-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου