Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το μεγαλύτερο μέρος από τις ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν μπορούν να εκτελούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το τελευταίο διάστημα

Το μεγαλύτερο μέρος από τις ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν μπορούν να εκτελούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το τελευταίο διάστημα, λόγω της αδυναμίας προμήθειας των απαραίτητων υλικών και λόγω βλάβης που έχει υποστέί το χειρουργικό τραπέζι στο οποίο γίνονται τα ορθοπεδικά χειρουργεία.

Πιο συγκεκριμένα, δεν γίνονται προγραμματισμένες επεμβάσεις για τις οποίες απαιτείται προμήθεια υλικών (ολική αρθροπλαστική ισχύου, ολική αρθροπλαστική γόνατος κλπ), αφού δεν είναι δυνατή η προμήθεια των υλικών που απαιτούνται.

Αλλά και στα έκτακτα περιστατικά, δεν μπορούν να γίνουν οι επεμβάσεις στις οποίες χρειάζεται η χρήση του ειδικού χειρουργικού κρεββατιού για τα ορθοπεδικά περιστατικά (διατροχαντήρια κάταγματα, ενδομυελικές ηλώσεις μηρού κ.α.), αφού το συγκεκριμένο κρεββάτι έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και έχει μεταφερθεί από την εταιρία - αντιπρόσωπο στα Χανιά για επισκευή.

Έτσι λόγω των παραπάνω, το μεγαλύτερο μέρος από τις ορθοπεδικές επεμβάσεις δεν εκτελείται στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και μεν τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται για αργότερα, τα δε έκτακτα (διατροχαντήρια, κατάγματα μηριαίου) διακομίζονται στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου