Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Eβδομάδα Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Νικολάου


Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο δήμο Αγίου Νικολάου
Εβδομάδα Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Νικολάου

To Υπουργείο Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης προκειμένου να βοηθήσει να αποκτήσουν όλοι οι πολίτες ολοκληρωμένη και σύγχρονη στρατηγική πρόληψης και προαγωγής υγείας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, πρώτη φορά στην υγειονομική ιστορία της χώρας, ενός Εθνικο...ύ Σχεδίου Δράσης για την Δημόσια Υγεία.

Σε επίπεδο Κρήτης, η 7η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Γ.Ν. Αγ Νικολάου μαζί με το Γ.Ν. –ΚΥ Νεάπολης και τα Π.Ι. Ελούντας, Κριτσάς, Βραχασίου, Καλού Χωριού- Πρίνας συμμετέχουν στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο με δράσεις τόσο ενημέρωσης όσο και ελέγχου του πληθυσμού για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο του Καρκίνου της Μήτρας.
Η εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου της μήτρας, ξεκινάει από 12 έως 16 Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγ. Νικολάου.

Απευθύνεται στο γυναικείο πληθυσμό που δεν έχει πρόσβαση για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς σε υπηρεσίες υγείας. Μία ομάδα επιστημόνων υπο την ευθύνη του κ. Νικολάου Μαρίνου, θα προβαίνει σε δωρεάν τεστ Παπανικολάου κατά τις παρακάτω ημέρες ως εξής:


  • Δευτέρα 12/3 - Καλό Χωριό - Πρίνα

  • Τρίτη 13/3/ - Κριτσά - Κρούστα

  • Τετάρτη 14/3/ - Ελούντα - Βρουχάς

  • Πέμπτη 15/3 - Βραχάσι

  • Παρασκευή 16/3 - Νεάπολη

Επίσης στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης του πληθυσμού, σας προσκαλούμε όλους στην κεντρική ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 14/3/2012 και ώρα 18.00 στον κινηματογράφο REX στον Αγ Νικόλαο σε μία ομιλία από καταξιωμένους Επιστήμονες για να μιλήσουν για τον ιο HPV και την σημασία της πρόληψης αλλά και την αναγκαιότητα του Τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η 7η ΥΠΕ Κρήτης, το Γ.Ν. Αγ. Νικολάου & Γ.Ν. –ΚΥ Νεάπολης. Την όλη προσπάθεια και τον συντονισμό έχει η 7η ΥΠΕ Κρήτης και προσωπικά ο Διοικητής κ. Πανίκος Καρατσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου