Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Καταγγελία για προεκλογική απόφαση μετακίνησης υπαλλήλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανακοίνωση
27/3/12
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καταγγέλλει περαιτέρω αποδυνάμωση του προσωπικού του Νοσοκομείου με την έγκριση τρίμηνης μετακίνησης νοσηλεύτριας από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Η μετακίνηση εγκρίθηκε στις 15-3-12 με κοινή απόφαση των διοικητών της 7ης ΥΠΕ Π. Καρατσή και της 3ης ΥΠΕ Α. Μουσιώνη και είναι σαφές ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένους μικροκομματικούς σκοπούς λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Τη στιγμή που το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, τη στιγμή που το νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται να εργάζεται παραπάνω ημέρες την εβδομάδα για να βγαίνουν οι βάρδιες, τη στιγμή που στη ΜΕΘ οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ δύσκολες (λόγω αποχώρησης προσωπικού για διάφορους λόγους, όπως αναρρωτική άδεια λόγω εμφράγματος κ.α.) και όλο το προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό δίνει μάχη για να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή νοσηλεία στους ασθενείς, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα που περιμένουν χρόνια μάταια για μετακίνηση, μετάταξη ή απόσπαση προς Νοσοκομεία του τόπου τους, είναι προκλητικό να υπογράφονται τέτοιου είδους αποφάσεις μετακινήσεων για υπάλληλο που έχει εργαστεί λιγότερο από έξι μήνες στο Νοσοκομείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη απόσπαση - μετακίνηση υπαλλήλου από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς άλλο ίδρυμα τους τελευταίους μήνες, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συνεχής αποδυνάμωση του Νοσοκομείου χωρίς να γίνονται καθόλου προσλήψεις ή αποσπάσεις προς αυτό.

Την ίδια στιγμή έχουν παγώσει πλήρως ακόμη και οι προσλήψεις των συμβασιούχων που είχε ζητήσει το Νοσοκομείο για να καλυφθούν κάπως τα κενά στελέχωσης.

Απ΄ότι φαίνεται το ενδιαφέρον του υπουργού υγείας για το Νοσοκομεία μας περιορίζεται στην προσπάθεια βερμπαλιστικής στήριξης του πολιτικού του φίλου και βουλευτή του νομού Μ. Καρχιμάκη, ενώ στην πράξη το Νοσοκομείο οδηγείται στη συρρίκνωση και στην απαξίωση.

Θα περιμέναμε επίσης ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης και ιατρός του Νοσοκομείου Π. Καρατσής να στήριζε το Νοσοκομείο, αντί με την υπογραφή του να εγκρίνει τέτοιου είδους προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού που το αποδυναμώνουν περαιτέρω.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθούμε απέναντι και θα καταγγείλουμε κάθε νέα προσπάθεια αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ειδικά όταν τα κίνητρα είναι σαφώς μικροκομματικά και ενταγμένα στην προεκλογική τακτική των κομμάτων.


Για το ΔΣ

ο πρόεδρος ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου