Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13/3/2012

Σήμερα, 13-3-2012, σύσσωμος ο λαός της Ιεράπετρας συγκεντρώθηκε από το πρωί έξω από το νοσοκομείο της πόλης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, για να διατρανώσει, για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί το νοσοκομείο του, το αναφαίρετο δικαίωμα του στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.
Εμείς, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που αγωνιζόμαστε εδώ και δυο χρόνια με συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις για να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας σε μια αξιοπρεπή, αποτελεσματική και δωρεάν περίθαλψη, δικαίωμα που καταστρατηγείται και παραβιάζεται όλο και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, πραγματοποιούμε κατάληψη έξω από το γραφείο του υποδιοικητή του νοσοκομείου, κ. Μαρκόπουλου μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος και ο διοικητής κ. Μαυρικάκης.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να παραμείνουμε εδώ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο θεσμό της ενιαίας διοίκησης και στο νόμο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις» που, εφαρμόζοντας τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου, βάζουν ταφόπλακα σε όλα τα μικρά νοσοκομεία και στο ίδιο το σύστημα υγείας. Ιδίως, όσον αφορά το νοσοκομείο της Ιεράπετρας που εξυπηρετεί ένα πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων, που απέχουν τουλάχιστον ¾ της ώρας σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, από το πλησιέστερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, η εφαρμογή των παραπάνω νόμων αποτελεί θανατική καταδίκη της περιοχής.
Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε εδώ έως ότου οι αρμόδιοι κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας. Διαφορετικά απαιτούμε να παραδεχτούν την ανικανότητά τους και να παραιτηθούν.
Απαιτούμε
1) Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου, για την ολοκληρωμένη και ασφαλή δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του Λασιθίου.
2) Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.
3) Την αύξηση του προϋπολογισμού όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.
4) Την άμεση γνωστοποίηση όλων των Οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων που πρόκειται να εγκριθούν




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου