Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο υπουργός υγείας ήρθε, είδε, απήλθε και το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έμεινε χωρίς εφημερεύων γενικό χειρούργο το τριήμερο 23-25 Μαρτίου


Μπορεί ο υπουργός υγείας Ανδρ. Λοβέρδος να επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου την Πέμπτη 22 Μαρτίου "για να δει το Νοσοκομείο" και να ρυθμίσει ζητήματα σχετικά με την εδώ και 10 χρόνια αναμενόμενη ολοκλήρωση της Β2 φάσης του κτηρίου, όμως το κεντρικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού Λασιθίου έμεινε χωρίς εφημερεύων χειρούργο το τριήμερο από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Μαρτίου, λόγω της έλλειψης γιατρών αυτής της ειδικότητας!

Έτσι αυτές τις τρεις ημέρες όσα χειρουργικά περιστατικά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου παραπέφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία εφόσον απαιτούνταν χειρουργική εκτίμηση.

Πέρα από όσα περιστατικά παραπέμφθηκαν κατευθείαν, ένας τραυματίας από τροχαίο παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας (όπου εφημέρευε χειρούργος) την Παρασκευή 23/3, ενώ τις άλλες δύο ημέρες άλλοι τρεις ασθενείς εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και παραπέμφθηκαν στα εφημερευοντα Νοσοκομεία του Ηρακλείου για χειρουργική εκτίμηση.

Πρόκειται για μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας, που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί, αφού η γενική χειρουργική είναι μια βασική ιατρική ειδικότητα απαραίτητη για τα σοβαρά περιστατικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου