Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αναφορά στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη για τα προβλήματα του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: «Προβλήματα του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου»

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτει Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με την οποία, αφού επισημαίνουν πως «οι διοικητικοί υπάλληλοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια απίστευτη κατάσταση πολυνομίας, αλληλοαναιρούμενων νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια ασφαλής και ομαλής διεκπεραίωσης του διοικητικού έργου των Νοσοκομείων», «η διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ήδη λειτουργεί με κάλυψη μόλις του 45% των οργανικών θέσεων ενώ τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα στελέχωσης μεγεθύνονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω του πλήρους παγώματος των προσλήψεων» και «σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την υποστελέχωση του γραφείου πληροφορικής του Νοσοκομείου, αφού ο ένας υπάλληλος που υπηρετεί δεν επαρκεί σε καμιά περίπτωση», τονίζουν πως «οι αποδοχές των υπαλλήλων της διοικητικής υπηρεσίας με το ενιαίο μισθολόγιο και με τις συνεχείς περικοπές των τελευταίων χρόνων έχουν συρρικνωθεί κατά 45% έως 55%, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα από τους πιο κακοπληρωμένους και χαμηλόμισθους υπάλληλους» καθώς και πως «εδώ και χρόνια δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αναπλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων τμημάτων (και της διοικητικής υπηρεσίας) που έχουν κενωθεί για διάφορους λόγους, ούτε έχουν γίνει νέες κρίσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο» και ζητούν:
1. «Το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες κωδικοποίησης της νομοθεσίας που είναι σχετική με τη λειτουργία των Νοσοκομείων, ώστε να υπάρχει σαφής καταγραφή των σχετικών διατάξεων που υποχρεούνται να ακολουθούν οι υπάλληλοι.»
2. «Να βρεθεί τρόπος ώστε να στελεχωθεί άμεσα η διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με τουλάχιστον δεκαπέντε υπάλληλους, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί στοιχειωδώς η λειτουργία του Νοσοκομείου.»
3. «Είτε να ενταχθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε κάποιες από τις χαμηλότερες κατηγορίες χορήγησης του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, είτε να δοθεί στους διοικητικούς υπάλληλους το επίδομα επίτευξης στόχων που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να σταματήσουν οι αποδοχές τους να αποτελούν μισθούς πείνας.»
4. «Σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος (και όχι βεβαίως σε προεκλογική περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται) να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναπλήρωσης και πλήρωσης των κανών θέσεων προϊσταμένων τμημάτων, ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο την ορθή και απαιτούμενη διοικητική διάρθρωση.»

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 09.03.2012
Ο καταθέτων βουλευτής

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου