Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Διχασμένες προσωπικότητες οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Παρακολούθησα χτες σε απογευματινή εκπομπή το μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και Γραμματέα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κο Γιάννη Δαγνωνάκη να λέει ότι θα προσέλθει στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, εφόσον είναι στέλεχος του κινήματος, και ότι ότι οφείλει να ακούσει τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τα όσα οραματίζεται για το μέλλον. Και μετά από λίγες ώρες, πρωτοστατούσε σε διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στα μέτρα που… οραματίστηκε και εφάρμοσε το ίδιο πρόσωπο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!
Δυστυχώς , και το λέω με μεγάλη μου λύπη , το ίδιο συμβαίνει και...
σε άλλους εργασιακούς χώρους. Οι συνδικαλιστές μέλη του ΠΑΣΟΚ (που συνήθως είναι και στο προεδρείο) 2 χρόνια τώρα, ενώ βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα διατηρούν σε πλήρη ισχύ την κομματική τους ιδιότητα συμμετέχοντας σε κάθε κομματική διαδικασία. Και σχεδόν όλοι διατηρούν την κομματική τους ταυτότητα, και κανένας δεν έχει πάει να τους την πετάξει στα μούτρα!!! Μοναδική εξαίρεση που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτή του προέδρου του ΕΚΗ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος με επιστολή του δήλωσε την παραίτησή του από ΠΑΣΟΚ!
Φαίνεται είναι από τους λίγους συνδικαλιστές που δεν είναι διχασμένη προσωπικότητα! Γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά των υπολοίπων! Το να είναι μουδιασμένοι το πρώτο διάστημα που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε τη συγκεκριμένη πολιτική, είναι απόλυτα κατανοητό. Το να δηλώνουν όμως ακόμα και σήμερα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όταν για 2 χρόνια οι κλάδοι που αντιπροσωπεύουν έχουν εξαθλιωθεί εργασιακά και οικονομικά, αυτό είναι εντελώς παράλογο!
Είναι απλό κυρίες και κύριοι συνδικαλιστές : ή παραιτηθείτε από το ΠΑΣΟΚ, ή παραιτηθείτε από την προεδρία του σωματείου σας! Και , για όσους από εσάς λέτε ότι εσείς είστε ΠΑΣΟΚ, απλά “αυτοί” άλλαξαν, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό ισχύει, να σας θυμίσω ότι “αυτοί” είναι στην ηγεσία και χαράζουν πολιτική. Παραιτηθείτε λοιπόν, και όταν (αν ποτέ) το ΠΑΣΟΚ (ξανα)αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που υπηρετήσατε, επιστρέφετε!
Μέχρι τότε, επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι είστε διχασμένες προσωπικότητες!

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου