Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.
Σύριγγες, βαμβάκι και ταινίες μέτρησης σακχάρου είναι τα κύρια υλικά που λείπουν, ενώ το stock υλικού που υπήρχε και πρέπει να υπάρχει, στα περισσότερα υλικά είναι πλέον μηδέν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νοσηλευτές -τριες κάποιας κλινικής για να μπορέσουν να κάνουν νοσηλεία τις προηγούμενες ημέρες αγόρασαν βαμβάκι από το κυλικείο με δικά τους έξοδα. Ακόμη σε άλλη κλινική οι νοσηλευτές -τριες ζητούν από τους διαβητικούς η μέτρηση του σακχάρου να γίνεται με τα μηχανάκια και τις ταινίες των ασθενών (όσων έχουν), ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις που δανείζονται από ασθενείς τα μηχανάκια και ταινίες για να κάνουν μετρήσεις σακχάρου σε άλλους.

Οι λόγοι που παρουσιάζονται αυτές οι μεγάλες ελλείψεις είναι οικονομικοί και γραφειοκρατικοί. Οι εταιρίες δεν δίνουν τις ποσότητες που τους παραγγέλλονται, αρκετές συμβάσεις προμηθειών έχουν λήξει χωρίς οι εταιρίες να δεχτούν παρατάσεις, ενώ γραφειοκρατικά και οικονομικά προβλήματα δυσχεραίνουν την έγκαιρη διεκπεραίωση εξωσυμβατικών προμηθειών.

Η περικοπή των κωδικών του προϋπολογισμού 2012 από 10% έως 30% στις περισσότερες προμήθειες δημιουργεί την εικόνα ότι σε ένα μήνα, αν δεν δοθεί έκτακτη επιχορήγηση, το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις του, όπως η προμήθεια πετρελαίου κλπ.

Η όλη κατάσταση φέρνει καθημερινά σε απόγνωση τόσο το νοσηλευτικό, όσο και το διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και το διοικητή του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκη.

Όλοι πάντως κάνουν ότι μπορούν, για να γίνεται η νοσηλεία των ασθενών με τις πιο ασφαλείς και καλές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου