Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βόλος: Οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία


Στην εξαθλίωση οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς οι κρατήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο που γίνονται αναδρομικά αλλά θα πρέπει να παρακρατηθούν σε τρεις μόνο δόσεις, τους έχει φέρει σε απόγνωση καθώς τα εκκαθαριστικά τους κάθε δεκαπενθήμερο κινούνται από το 0 μέχρι τα 150 ευρώ, ειδικά σε όσους έχουν πάρει δάνεια. 

Σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή  9/3/12 στον προαύλιο χώρο της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου Βόλου, κατήγγειλαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που από την ώρα που αναδείχθηκε το θέμα πριν λίγες βδομάδες έδειξαν ότι θα μπορούσαν να ρυθμίσουν το θέμα, όμως τελικά νομοθέτησαν η καταβολή να γίνει σε τρεις δόσεις. 

Όπως ανέφερε ο Γενικός Σύμβουλος την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Λεωνίδας Αναστασίου, υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που παίρνουν εκκαθαριστικά μηδενικά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και αρνητικά. «Με τέτοιες πολιτικές, δεν είναι δυνατόν να διασωθούν εκτός από τη χώρα και οι πολίτες» τόνισε ο κ. Αναστασίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα με ευαισθησία και λογική και ν’ αποφασίσει οι επόμενες δόσεις να μοιραστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τα ποσά να είναι μειωμένα για να μπορέσουν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι εργαζόμενοι. Χαρακτήρισε «πολιτική απατεωνιά» την απόφαση να παρακρατηθούν τα ποσά σε τρεις δόσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι από τη μία πλευρά «θεσπίζεται το ανθυγιεινό επίδομα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και θ’ αρχίσει να καταβάλλεται από την ώρα που ψηφίστηκε, ενώ οι κρατήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο ισχύουν αναδρομικά από τον περασμένο Νοέμβριο».  Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν θα επιτρέψουν να καταρρεύσει το Νοσοκομείο, αλλά και το υπουργείο θα πρέπει να επιδείξει ευαισθησία. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Γαρουφαλλιά Τσιώμου, που μεταξύ άλλων είδε το μισθό της να μειώνεται κατά 400 ευρώ το δεκαπενθήμερο, επισήμανε ότι «όταν τρέχουν οι λογαριασμοί όταν δεν μπορεί ο εργαζόμενος να αντιμετωπίσει τις καθημερινές ανάγκες, τότε έχει αρνητική ψυχολογία. Εμείς ως σύλλογος δεχόμαστε τα παράπονα και την αγωνία όλων». Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να καταλάβει η πολιτική ηγεσία, ότι οι πολίτες έχουν πλέον εξαθλιωθεί και δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου