Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ από την ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 12/3/2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 88

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.-Κ.Υ.-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΕΚΑΒ σε ημέρα πανελλήνιας δράσης στις κατά τόπους δομές υγείας την

Πέμπτη 15/3 και ώρα 12-15.00

Με Ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις-Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας-Αποκλεισμούς Ταμείων-Διαμαρτυρία στα Τ.Ε.Π.-Αποκλεισμό Εισόδων Νοσοκομείων και Κόμβων.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ: άμεση επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στους μόνιμους υπαλλήλους, Ανθυγιεινό επίδομα αντιστοίχηση με την Α’ κατηγορία του Νοσοκομειακού Επιδόματος (Νοσηλευτική υπηρεσία – Εργαστηριακός τομέας – Καθαριότητα), ένταξη των Επαγγελμάτων Υγείας Εργοθεραπευτές – Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Φαρμακοποιοί, Βοηθοί Φαρμακείου, κ.α. στην Α’ κατηγορία. Στην Β’ κατηγορία να περιληφθούν όλα τα λοιπά επαγγέλματα, με αύξηση του ποσού στα 100€
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ: άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 2011-2012. Αύξηση της χρηματοδότησης για το 2012 με στόχο την ασφαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Σταδιακή παρακράτηση ως το τέλος του 2012 παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Άμεσα την έκδοση εγκυκλίου προς τα Νοσοκομεία προς αυτή την κατεύθυνση.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ: ΟΧΙ στον περιορισμό των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας μέσω των συγχωνεύσεων φορέων και των καταργήσεων υπηρεσιών-διατήρηση των Νοσηλευτικών Τομέων και αντιστοίχησή τους με τους Ιατρικούς Τομείς.

Τα Δ.Σ. των Σωματείων καλούνται να συντονίσουν τις δράσεις αναδεικνύοντας παράλληλα τοπικά θέματα-προβλήματα και δυσλειτουργίες των δομών, καθιστώντας κοινωνούς τους πολίτες-χρήστες υπηρεσιών υγείας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου