Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για τη στήριξη του Ιδρύματος


Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα συσταθεί σύντομα και για το λόγο αυτό η ομάδα πρωτοβουλίας πραγματοποιεί την πρώτη ανοικτή συνάντηση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Η προσπάθεια για την δημιουργία Συλλόγου είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια, ωστόσο για πρακτικούς λόγους ατόνησε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και υπήρξαν κάποια σημαντικά βήματα που έγιναν, όπως ένα πρωτόλειο καταστατικό και μια σειρά ενέργειες προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του Συλλόγου. Τη δημιουργία του Συλλόγου είχαν υπογράψει αρκετοί τοπικοί φορείς και αρχές.

Όπως επισημαίνει ο υγιεινολόγος και πρώην Διευθυντής της Οδοντιατρικής κλινικής κ. Δημήτρης Μετοχιανάκης, που υπηρέτησε απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατά το παρελθόν και μετά την συνταξιοδότησή του παραμένει ενεργός, όπως είχε δεσμευτεί κατά την μέρα που τιμήθηκε για την προσφορά του, πως θα είναι παρών και με όποιο τρόπο μπορεί, για να βοηθήσει στην προσπάθεια στήριξης του έργου του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος δεν επιδιώκει να παρέμβει στο έργο του Νοσοκομείου, αλλά ο ρόλος του θα είναι επικουρικός και υποστηρικτικός, υπηρετώντας την αντίληψη που θέλει την κοινωνία να συμβάλλει οικονομικά, ηθικά και με κάθε εφικτό τρόπο στο έργο του Νοσοκομείου. Ένας τομέας για παράδειγμα που θα μπορεί ο Σύλλογος να αναπτύσσει δράσεις είναι τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και αξία σε μια εποχή, όπου είναι απαραίτητη η ενημέρωση στον τομέα αυτό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου