Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση από τη Διοικήτρια του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο»


Η Διοικήτρια του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» και ορισμένες στοχευόμενες προσπάθειες πρόκλησης δημόσιας αντιπαράθεσης επί ασήμαντων και ενίοτε κατασκευασμένων ζητημάτων και «προβλημάτων» στο διάστημα αυτό, η Διοικήτρια του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Η δημόσια κριτική και ο έλεγχος των ενεργειών και των αποφάσεων των οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης είναι η βάση του δημοκρατικού διαλόγου, αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και συμβάλουν στην έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση τους. Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» επιδιώκει και διευκολύνει με κάθε πρόσφορο μέσο την τεκμηριωμένη και καλόπιστη άσκηση τους. Αντίθετα, πρακτικές πρόκλησης δημόσιας αντιπαράθεσης μέσω δημοσιοποίησης και ανάδειξης ασήμαντων και ενίοτε κατασκευασμένων ζητημάτων και «προβλημάτων» αναφορικά με θέματα αρμοδιότητας της και για τα οποία δεν έχει ζητηθεί η επίσημη θέση της, εκτός από αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές, είναι μη αποδεκτές και ανακριβείς.

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών και εκτιμά ότι κατανοούν πλήρως την παραπάνω διάκριση. Ως εκ τούτου και παρά τις συνεχείς πιέσεις για το αντίθετο- δεν εμπλέκεται ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε αυτού του είδους τις δημόσιες αντιπαραθέσεις οι οποίες εκτιμά ότι αποσκοπούν στην υποβάθμιση του έργου της και των εργαζομένων των φορέων ευθύνης της, τη δημόσια προβολή, την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών, ψηφοθηρικών ή άλλων διεκδικήσεων.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των ενεργειών της υπόκεινται καθημερινά στην αξιολόγηση των εκατοντάδων εξυπηρετούμενων χρηστών των φορέων ευθύνης της ενώ για την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών, εκτός από τις προβλεπόμενες δημόσιες αναρτήσεις όλων των αποφάσεων και ενεργειών της, έχουν εκδοθεί σχετικά δελτία τύπου με τον απολογισμό και τα πεπραγμένα της για το Β’ Εξάμηνο του 2016 και το Α’ Εξάμηνο του 2017. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν αναρτημένα και στις ιστοσελίδες των φορέων ευθύνης της ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, δεν έτυχαν αυξημένου ενδιαφέροντος για δημόσιο σχολιασμό και κριτική.

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά και αθόρυβα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών με πρωτεύον κριτήριο το συμφέρον και την ασφάλεια τους. Ευχαριστεί επίσης τους πολίτες για την καλή συνεργασία και τους καλεί να μη διστάζουν να υποβάλλουν κάθε πρόταση τους η οποία θεωρούν ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των φορέων ευθύνης της.

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη


Ένα σχόλιο για τα παραπάνω: Η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου αντί να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην επίθεση που δέχεται, υπερασπίζεται τη θέση της
Και για να το κάνει αυτό, φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει ως ασήμαντη και κατασκευασμένη την είδηση ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για μετακίνηση παθολόγου από το ΓΝΑΝ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρά το ότι γνωρίζει ότι η είδηση είναι αληθινή και πραγματική. Γιατί σε συνεδρίαση του ΔΣ τον ιούλιο που υπήρχε ως θέμα η προκήρυξη δύο θέσεων παθολόγων επιμελητών Β για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας η κυρία Σπινθούρη μας είπε ότι από τη ΔΥΠΕ την ενημέρωσαν ότι θα αλλάξει ο νόμος και ότι το θέμα πρέπει να αναβληθεί για να προκηρυχθεί η μία θέση αργότερα σε βαθμό διευθυντή. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά τις συνενοήσεις που έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα.
Παρόλαυτα προτιμά να μας παρουσιάζει εμάς ως ψεύτες για να φανεί καλή στη ΔΥΠΕ και στο υπουργείο.
Μας κατηγορεί μάλιστα αόριστα ότι αποσκοπούμε στη δημόσια προβολή, στην παραπληροφόρηση και στην εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών, ψηφοθηρικών ή άλλων διεκδικήσεων.
Δεν μιλά όμως συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεται,αφήνει δε και το εξόχως συκοφαντικό υπονοούμενο για "εξυπηρέτηση άλλων σκοπών"!
Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Η διοικήτρια με το μόνιμο χαμόγελο αντί να απαντά με επιχειρήματα επιλέγει τη γενική σπίλωση και τη συκοφάντηση όσων ασκούν κριτική με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που ανέλαβε ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας σε όσα αναφέραμε για το Νοσοκομείο. Όλα πάντα είναι καλά και ανθηρά. Η ίδια είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV ότι στο Νοσοκομείο αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει το οδοντιατρείο. Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο και δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα γι΄αυτό το σοβαρό θέμα που απασχολεί κυρίως τους ασθενείς των κατώτερων οικονομικών στρωμμάτων της περιοχής. Η κυρία διοικήτρια βγάζει ανακοίνωση για "ασήμαντες και κατασκευασμένες ειδήσεις" αλλά μια ανακοίνωση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά το οδοντιατρείο του Νοσοκομείου, δεν βγάζει. Τα ίδια και με την ορθοπεδική. Πέρασε όλο το καλοκαίρι με τις μισές ημέρες χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό και το μόνο που έκανε η κυρία διοικήτρια ήταν να υποχωρήσει στις απειλές του δημάρχου Ιεράπετρας που ζήτησε την παραίτηση της και να κόψει τις λίγες εφημερίες που γινόταν στο ΓΝΑΝ από ορθοπεδικό του Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ παράλληλα έστειλε και τις παιδιάτρους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Ήρθε γαστρεντερολόγος στο ΓΝΑΝ και στη χειρουργική κλινική (όπου θα νοσηλεύονται τα περιστατικά του) το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για να βγάζει τις βάρδιες. Τα ίδια προβλήματα και σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου. Κατά τα άλλα εμείς βγάζουμε ανύπαρκτες και κατασκευασμένες ειδήσεις.
Η κυβέρνηση παίρνει με ατομικές μετακινήσεις έναν έναν τους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου κινδυνεύει με πλήρη αποστελέχωση, αλλά για τα σοβαρά αυτά ζητήματα η διοικηση του Νοσοκομείου δεν βγάζει ανακοινώσεις, ούτε απαντά, κατηγορεί μόνον για κατασκευασμένες και ανύπαρκτες ειδήσεις. Στα μαγειρία του Νοσοκομείου καταστρατηγείται εις βάρος του προσωπικού κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας με συναδέλφισσες να κάνουν 21 βάρδιες συνεχόμενες χωρίς ρεπό, η διοίκηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό και αποτελεσματικό γι΄αυτό και μας κατηγορεί και από πάνω για ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα για τα οποία έχουμε ζητήσει παρέμβαση της διοικήτριας χωρίς να δοθεί καμιά ουσιαστική λύση, ούτε καν ενημέρωση, όπως ζητήσαμε για το θέμα της πυρασφάλειας.
Καλό λοιπόν θα ήταν να ασχοληθεί με την επίλυση των πολλών προβλημάτων του νοσοκομείου και να αφήσει στην άκρη τη συκοφάντηση όσων ασκούν τεκμηριωμένη κριτική για όσα γίνονται στο Νοσοκομείο.
Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής, πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου