Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Ανακοίνωση - Απάντηση στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου

Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Σχετικά με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου (01/09/2017)

Σε ανακοίνωση της με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη Διοίκηση, η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου κα. Σπινθούρη απαντά στη δημόσια κριτική που ασκείται, κατηγορώντας όσους ασκούν κριτική για  “δημοσιοποίηση και ανάδειξη ασήμαντων και ενίοτε κατασκευασμένων ζητημάτων και «προβλημάτων» ...με σκοπό  την υποβάθμιση του έργου της και των εργαζομένων των φορέων ευθύνης της, τη δημόσια προβολή, την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών, ψηφοθηρικών ή άλλων διεκδικήσεων”. 

Επειδή οι κύριοι φορείς άσκησης δημόσιας κριτικής για τα θέματα υγείας στο νομό μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και τα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία, είναι προφανές ότι η κυρία διοικήτρια, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, επιτίθεται εναντίον των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και φορέων της υγείας στο νομό μας, και μάλιστα με τρόπο γενικόλογο και συκοφαντικό, χωρίς κανένα επιχείρημα και απόδειξη για όσα αναφέρει. Πρόκειται για μια επίθεση από την πλευρά της κυρίας Σπινθούρη πλήρως ενταγμένη στο υπάρχον κυβερνητικό και μνημονιακό κλίμα για επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή γίνεται τη στιγμή που γενικά ο χώρος της δημόσιας υγείας και ειδικά τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου συνεχίζουν να δοκιμάζονται και να υπολειτουργούν εξαιτίας της συνέχισης της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, με περιορισμό στον αριθμό  προσλήψεων και με περικοπή των προϋπολογισμών και των χρηματοδοτήσεων.

Αν η κυρία  Σπινθούρη αδυνατεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου και ουσιαστικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στο νομό Λασιθίου και προσπαθεί να μεταθέσει τις Κυβερνητικές και τις δικές της ευθύνες στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων που ασκούν δημόσια κριτική, θα ήταν προτιμότερο να παραιτηθεί.

Ως Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ νομού Λασιθίου συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, και θα είμαστε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου