Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου: Έντονη ανησυχία για τη στάση της Διοίκησης των Νοσοκομείων του Νομού απέναντι στη δημόσια κριτική


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τη στάση της Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού, απέναντι στη δημόσια κριτική για τα κακώς κείμενα σε αυτά, που ασκούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και άλλων θεσμικών φορέων και όχι μόνο.

 Η προσπάθεια απαξίωσης των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ εκπροσώπων των εργαζομένων, δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών που πολλές φορές έχουν να κάνουν και με προσωπικές ευθύνες για μια σειρά ολιγωριών που δεν είναι απόρροια  μόνο των  γενικότερων κυβερνητικών πολιτικών.

 Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των θεσμικών φορέων γενικότερα, να  επισημαίνουν τα κακώς κείμενα και να αγωνιούν για το καλύτερο, όταν μάλιστα πρόκειται για δημόσιο αγαθό όπως η υγεία.

 Και ναι μεν οι κυβερνητικές  πολιτικές των μνημονίων δυστυχώς δεν άφησαν και δεν αφήνουν απ’ έξω την υγεία, πολλές φορές όμως πέρα από τις γενικότερες αυτές πολιτικές υπάρχουν και ευθύνες αυτών που έχουν ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ και για την καθημερινή διαχείριση των τρεχόντων προβλημάτων είτε σε επίπεδο Κρήτης (ΥΠΕ) είτε του Νομού.

Συνιστούμε και λόγω των γενικότερων πολιτικών λιτότητας που έχουν φέρει τον κόσμο σε απόγνωση, περισσότερη ενασχόληση έστω με την επίλυση των  καθημερινών προβλημάτων των νοσοκομείων και λιγότερη εμπάθεια προς αυτούς που θεσμικά έχουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ασκούν κριτική προς τα κακώς κείμενα.

                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου