Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή σχετικά με τη χορήγηση της ειδικής άδειας κλειστών τμημάτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:      944                                                                26/9/2017                                                                  

Προς:  -Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Μ. Σπινθούρη
            -Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ κ. Γ. Δολαψάκη
            -Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Α. Μανιάτη
            -Προϊσταμένη Τμήματος Διαχειρ. Ανθρώπινων Πόρων κα. Μ. Μιγώμη                      
            -Εργαζόμενοι ΓΝΑΝ

Θέμα: Σχετικά με τη χορήγηση της ειδικής άδειας κλειστών τμημάτων
Με την υπ’ αριθμ. 2003075/204/0022, ΦΕΚ Β΄ 33/1995 Απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ορίζονται τα ακόλουθα : «Σε νοσηλευτές, μαίες, βοηθούς νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές πλήρους απασχόλησης που εργάζονται σε χειρουργεία, ανάνηψη, μονάδες εντατικής θεραπείας, αυξημένης φροντίδας, στεφανιαίων νόσων, τεχνητού νεφρού, περιτοναϊκής κάθαρσης, AIDS, προώρων, αίθουσες τοκετών και παραλαβής, υπηρεσίες αιμοδοσίας, μονάδες μεσογειακής αναιμίας και αιμορροφυλικών, των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και νοσοκομεία του ΙΚΑ, θα χορηγούνται τα παρακάτω : 1)…, 2) Ειδική πρόσθετη άδεια μετ’αποδοχών δέκα (10) ημερών πέραν της κανονικής. Η ειδική άδεια χορηγείται μετά από συνεχή υπηρεσία ενός (1) χρόνου, στις ανωτέρω μονάδες και σε χρονικό διάστημα που δεν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων». 
Πουθενά στην ανωτέρω διάταξη και σε καμιά ερμηνευτική εγκύκλιο δεν αναφέρεται ότι η ειδική άδεια χορηγείται ποσοστιαία κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό αποτελεί αυθαίρετη και λανθασμένη ερμηνεία του νόμου. Γι΄ αυτό οι συνάδελφοι που δικαιούνται τη συγκεκριμένη άδεια μπορούν να τη ζητούν και να την παίρνουν καθ όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχει στο πρόγραμμα υπηρεσιών προγραμματισμένη απουσία του εργαζόμενου σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Τα παραπάνω τα κάνουμε γνωστά προς όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε σε περίπτωση που δεν ακολουθούνται από τη διοίκηση οι  παραπάνω διαδικασίες, και σε περιπτώσεις που ο εργαζόμενος ζητά την ειδική άδεια κλειστών τμημάτων και αντί αυτών του χορηγείται κανονική άδεια, να ενημερώνουν το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  για να γίνεται παρέμβαση.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου