Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΝΗ: .ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 & 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Απαντάμε μαχητικά με συλλαλητήρια

Τετάρτη 20/09 στις 18:00 στην Καινούρια Πόρτα
ημέρα συζήτησης για την πολιτική της Υγείας της κυβέρνησης

 Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Κορνάρου,
ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην
"αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο

Το σωματείο εργαζομένων έλαβε πρόσκληση να μετέχει στις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και στο συνέδριο για τις υποδομές και την πολιτική υγείας. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων επιστρέφει πίσω στους αποστολείς και τους συντάκτες την πρόσκληση αυτή.

Αποτελεί πρόκληση όταν συστηματικά το σωματείο εργαζομένων:
• δέχεται επιθέσεις από το υπουργείο, τη ΔΥΠΕ και τη διοίκηση γιατί δεν συναινεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας,
• αποκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων,
• επιμένει να μην αποδέχεται τη λογική του εφικτού και του μικρότερου κάκου,
• καλεί τους εργαζόμενους και ασθενείς σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων,
την ίδια ώρα να καλείται για να αποτελέσει το ακροατήριο της αναπτυξιακής φιέστας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στην περί «δίκαιη ανάπτυξη» ή από την δήθεν στήριξη και σταθεροποίηση του συστήματος υγείας. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η «ανάκαμψη και η έξοδος από τα μνημόνια» που υπόσχεται η κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την ακόμα μεγαλύτερη «κάμψη» των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ΣΕΒ επικροτεί χωρίς περιστροφές την κυβερνητική πολιτική αφού για λογαριασμό του υλοποιείται. Όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ισχυροποίησε τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις εφαρμογής του «λοκ - άουτ» (ανταπεργία) και να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ και συνολικά οι υγειονομικοί, οι λαϊκές οικογένειες και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η σταθεροποίηση και στήριξη της! Τη γνωρίζουν οι λαϊκές οικογένειες μέσα από την εμπορευματοποίηση της υγείας, που γίνεται με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Τη γνωρίζουν όσοι επιδιώκουν να κλείσουν ένα ραντεβού, που χρειάζεται σε πολλές ειδικότητες να περιμένουν το 2018. Το γνωρίζουν οι ανασφάλιστοι και οι ασφαλισμένοι με τη συμμετοχή στις εξετάσεις και τα φάρμακα. Το γνωρίζουν όσοι την κρίσιμη στιγμή περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι εντατικής για να εισαχθούν. Το γνωρίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες που στα κέντρα υγείας απουσιάζουν βασικές ειδικότητές και η χρηματοδότηση τους εξαρτάται από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι υγειονομικοί μέσα από την εντατικοποίηση, την εργασιακή ανασφάλεια, με  την εναλλαγή των εργαζομένων κάθε χρόνο, με τη γενίκευση της ευελιξίας τα εξαντλητικά 16ωρα, τα αλλότρια καθήκοντα, με το τσάκισμα της υγείας των εργαζομένων. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της καθαριότητας – σίτισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι που μέσα από τον εξαναγκασμό και τους εκβιασμούς αναγκάζονται να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους σε άδεια, ρεπό, επιδόματα κ.λπ. υπό την απειλή της απόλυσης.
 Με τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, με ασθενείς πελάτες,  που θα αναπτύσσει τμήματα με βάση τα έσοδα που θα έχει.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Οργανωνόμαστε, μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Γι’ αυτό, κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το  φιλεργατικό προφίλ που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει στη ΔΕΘ.

Απεναντίας, είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου, θα ενταθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί στο λαό να δεχτεί καινούργιες ανατροπές και μέτρα, σε ορίζοντα πολλών ακόμα χρόνων με νέο μνημόνιο διαρκείας, συγκαλυμμένο ή όχι.
Την ημέρα που ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του πατήσουν το πόδι τους στο νησί μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές επιτροπές σε συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ το απόγευμα στις 18:00 στην Καινούρια Πόρτα και την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ το απόγευμα στις 18:00 στην πλατεία Κορνάρου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, λαϊκές επιτροπές.

Να απαιτήσουμε:
- Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4 μνημονίων
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες. 
-Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου