Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Aνακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την τροπολογία της κυβέρνησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Η ΠΟΕΔΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ 
ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ


Η «αριστερή» κυβέρνηση υποτιμάει τη νοημοσύνη μας στο ζήτημα της Αξιολόγησης. «Λύσαξε» να σπάσει την καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που κηρύξαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.
Βλέπετε είναι ένα από τα προαπαιτούμενα, για να κλείσει η τρίτη Αξιολόγηση. Και η κυβέρνηση δεν παίζει με την Αξιολόγηση. Αφού δεν έδιωξε την ΤΡΟΪΚΑ, δεν έσκισε τα Μνημόνια, είπε να αλλάξει τα ονόματα των Μνημονιακών δεσμεύσεων. Τους  έδωσε αριστερή ονοματολογία!!! Και καθάρισε!!! 

Τώρα σκίζεται να σπάσει την απεργία – αποχή μας κατά της Αξιολόγησης.

Κατέθεσε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις εναρμόνιση της Νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ με την οποία επιχειρεί να εκβιάσει τους Προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Προσπάθεια πανικού της κυβέρνησης.

Η τροπολογία προβλέπει ότι «οι αξιολογητές των υπαλλήλων εάν δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, δεν δύναται να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3528/2007 και του Ν. 3584/2007 σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις». 

Ουσιαστικά η εν λόγω διάταξη δεν λέει τίποτα. Είναι προσπάθεια εκφοβισμού των Προϊσταμένων. Θα πέσει στο κενό.

Με το Ν. 4369/2016 στην πρώτη κρίση Προϊσταμένων δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα Φύλλα Αξιολόγησης. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι υπάλληλοι με την εν λόγω τροπολογία δεν θίγονται. Στοχοποιούνται οι προϊστάμενοι αξιολογητές!!! Τι είναι αυτό!!! Που στέκει!!! Πώς είναι δυνατόν στις κρίσεις να μην θίγονται σωστά οι υπάλληλοι που απέχουν – απεργούν από την Αξιολόγηση και όχι οι σημερινοί προϊστάμενοι Αξιολογητές που νόμιμα απέχουν – απεργούν;

Πώς μπορεί ο προϊστάμενος να αξιολογήσει τους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή. Να αξιολογήσει κάποιον που απεργεί – απέχει. 

Ο καθ’ ένας υπάλληλος μπορεί να αναζητήσει ποινικές ευθύνες από τους προϊσταμένους.

 Γιατί να βάλουν οι Προϊστάμενοι το κεφάλι τους στο ντορβά για το τίποτα!!!

Τα Υπηρεσιακά Όργανα κρίσης των Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων δεν συγκροτούνται και η σημερινή κατάσταση των αναθέσεων που είναι πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης, θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια. 

Δώρον άδωρον όλη αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης. Προσπαθεί να εκβιάσει κάνοντας μία τρύπα στο νερό.

Αν είναι δυνατόν να σταθεί νομικά η Αξιολόγηση με κρίση μόνο του Α’ ή Β’ Αξιολογητή!!! Με Φύλλα Αξιολόγησης, φωτοτυπίες, χωρίς να φέρουν τις υπογραφές των υπαλλήλων που Απέχουν – Απεργούν. 

Τι νομοθετική ακροβασία είναι αυτή. 

Η Απεργία – Αποχή που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ με βάση το Ν. 1264/82 καλύπτει τους συμμετέχοντες  υπαλλήλους, προϊσταμένους από κάθε δυσμενή  υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή. Ως εκ τούτω η προωθούμενη προς ψήφιση διάταξη μόνο εκβιαστική και απεργοσπαστική είναι. Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στους Προϊσταμένους.
Πρώτα η κυβέρνηση έλεγε ότι θα δώσει κίνητρα για να συμμετάσχουν οι υπάλληλοι στην Αξιολόγηση και τώρα εκβιάζει. Ωραία αριστερή κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο εάν θέλει να αμφισβητήσει την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ  μας από την Αξιολόγηση.
Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να μας πάει στα Δικαστήρια. Να επιδιώξει να βγάζει παράνομη και καταχρηστική των Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ , ΑΔΕΔΥ κατά της Αξιολόγησης. Όλα τα άλλα είναι κινήσεις πανικού που δεν τσιμπάνε οι εργαζόμενοι.

Θυμίζουμε ότι τα Δικαστήρια το 2014 έκριναν νόμιμη Πράξη διεκδίκησης την Απεργία – Αποχή από την τότε Αξιολόγηση με βάση το Ν. 1264/82.

Συνάδελφοι, καμία Αξιολόγηση δεν είναι αθώα.

Στην Αξιολόγηση του έτους 2014  Νοσηλευτές με βαθμό 9,8 (άριστα το 10) στην  Αξιολόγηση, βρέθηκαν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Όταν καταργήθηκαν έντεκα Νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν αρέσει γιατί υπενθυμίζει το Μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο που εφαλτήριο εφαρμογής είχε και έχει την Αξιολόγηση, κατηγοριοποιώντας τους υπαλλήλους. 

Η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση Νοσοκομείων. Η κινητικότητα του προσωπικού με τι κριτήρια θα γίνει; Φυσικά της Αξιολόγησης. 

Η κυβέρνηση θέλει να επιβραβεύσει τους αρίστους λέει. Όταν η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο μειώνεται, από πού θα βρει τα λεφτά; Φυσικά από άλλους υπαλλήλους με χαμηλή βαθμολογία. Συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού στη Δημόσια Διοίκηση. 

Η κυβέρνηση θέλει να επιλέξει τους αρίστους για Προϊστάμενους μέσω της Αξιολόγησης λέει. Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θέλει ανεξάρτητη Δημόσια Διοίκηση; Εάν θέλει γιατί έσφαξε στο γόνατο 800 Προϊστάμενους Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία για να βάλει με ανάθεση τους δικούς της. Στους 2.100 συνολικά Προϊστάμενους καρατόμησε 800. Και οι καρατομήσεις συνεχίζονται καθημερινά. Γιατί δεν συστήνονται τα Συμβούλια Κρίσης εδώ και επτά χρόνια για να γίνει η επιλογή Προϊσταμένων
Οι καρατομημένοι Προϊστάμενοι θα βαθμολογήσουν τα εν λόγω Φύλλα Αξιολόγησης όχι μόνο των υπαλλήλων, αλλά και των σημερινών Προϊσταμένων με πρόσφατη ανάθεση!!!

Οι Μνημονιακές κυβερνήσεις προτιμούν την ανάθεση καθηκόντων σε Προϊστάμενους. Για την κατάληψη του κράτους όπως λέει ο κος Πολάκης. 

Δεν υπάρχει σήμερα Νοσηλευτής που να μην δικαιούται το άριστα. Πολλοί όμως πράγματι αξίζουν πάνω από τα άριστα. Όλοι όμως ομολογουμένως δίνουν την ζωή τους για τον Ασθενή. Είναι δίκαιο ένα σύστημα Αξιολόγησης που θα αφαιρεί δικαιώματα από τους αρίστους και θα τα δίνει στους πιο αρίστους; 

Κάποτε το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα κατά της Αξιολόγησης. Τώρα ως κυβέρνηση εκβιάζει, απειλεί για να εφαρμοστεί. Εκβιάζει τους εργαζόμενους να σπάσουν την Απεργία – Αποχή. Βλέπετε είναι προαπαιτούμενο για να κλείσει η 3η  Αξιολόγηση. Και ο Πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι θέλει η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα. Δεν θα κολλήσει σε μια ακόμη ανεκπλήρωτη δέσμευση που εκστόμισε ως αντιπολίτευση.

Οι Προϊστάμενοι δεν μπορούν νομικά και Συνταγματικά να αξιολογήσουν υπαλλήλους που Απεργούν – Απέχουν.  

Να βαθμολογήσουν Φύλλα χωρίς την συναίνεση  και υπογραφή των Απεργών.
Ως εκ τούτω δεν θα το πράξουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΑΣΦΑΙΡΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.  

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου