Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικά με τη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26/9/2017 η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με κύριο θέμα την τροπολογία Γεροβασίλη για την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση.

 Στη συνέλευση παρέστη το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γ. Κοκοβάκης , συμμετείχαν περί του 30 εργαζόμενους και λόγω της μη ύπαρξης της προβλεπόμενης από το καταστατικό απαρτίας δεν υπήρξε λήψη απόφασης, έγινε όμως αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τα ζητήματα που προκύπτουν από την εκβιαστική και απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση που τιμωρεί όσους προϊσταμένους δεν προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους χωρίς τη συναίνεση τους.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση και εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. 

Συζητήθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων θα οργανώσει σύσκεψη με όλους τους προιστάμενους/ες και διευθυντές/τριες του Νοσοκομείου, όπου θα εξηγηθεί αναλυτικά η κατάσταση και θα τους ζητηθεί να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Κύρια επιχειρήματα που ακούστηκαν είναι ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι αντικειμενική και ακίνδυνη σε καιρούς μνημονίων, με τεράστια έλλειψη προσωπικού, με δημόσιο που δεν έχει ορισμένο καθηκοντολόγιο και με πολλά χρόνια χωρίς κρίσεις προϊσταμένων. 

Συζητήθηκε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα, στην Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα οργανωθεί από το ΔΣ του συλλόγου κινητοποίηση, στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου