Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποκρουστική πρακτική (χρηματισμός) του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ (και δεν λέει κουβέντα για την προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος από τον Υπουργό Υγείας)

ΑΘΗΝΑ 8-10-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2186
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποκρουστική πρακτική (χρηματισμός) του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του.

Τέτοιες ατομικές συμπεριφορές κηλιδώνουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα και αμαυρώνουν την εικόνα του στα μάτια των εργαζομένων και των πολιτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ που ακύρωσαν την Συγχώνευσή του με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» και είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο ξεπούλημα των αγώνων.

Σε ότι αφορά αυτό καθ' αυτό το Νομικό Πρόσωπο που ζητά να εγκατασταθεί στις υποδομές του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, η θέση μας είναι πως εάν υποκρύπτεται από την Σύμβαση η συγκαλυμμένη άσκηση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, είμαστε ριζικά αντίθετοι ως προς αυτό.

Αντίστοιχη ήταν η θέση μας σε παρόμοιες συμβάσεις στα Νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ. Οι θέσεις μας είχαν εκφραστεί με τον πιο επίσημο τρόπο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όταν συζητούντο οι εν λόγω Συμβάσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου