Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οι μεραμπελλιώτες ξεσηκώνονται για το κλείσιμο του ΙΚΑ Αγ. Νικολάου - με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και φορέων πραγματοποιήθηκε η αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου για το κλείσιμο  του ΙΚΑ Αγ. Νικω:ολάου. 
Το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα που εγκρίθηκε είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 11-10-2013

Η κοινωνία του  Δήμου Αγίου Νικολάου και του Οροπεδίου Λασιθίου, πληροφορήθηκε με οδυνηρή έκπληξη ότι το ΔΣ του ΙΚΑ αποφάσισε την κατάργηση του Υποκαταστήματος του Αγίου Νικολάου, το οποίο εξυπηρετεί τους Δήμους Αγίου Νικολάου και  Οροπεδίου Λασιθίου.

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους,τους επιχειρηματίες, τους εκπροσώπους των ΑΜΕΑ αλλά και όλη την κοινωνία για αυτή την παράλογη απόφαση με την  οποία κλείνει το μεγαλύτερο Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νομό Λασιθίου, στην πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, στον  μεγαλύτερο Δήμο του Νομού και με τους περισσότερους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις.

Που αλλού στην χώρα και στην Κρήτη πάρθηκε τέτοια παράλογη απόφαση σε βάρος των εργαζομένων και του ίδιου του ΙΚΑ;

Δεν ξέρουμε με ποια ηθική , πολιτική και  επιχειρησιακή λογική, κάποια κέντρα

βυσσοδομούν σε βάρος μας και άλλαξαν  την εισήγηση που είχε κατατεθεί στο ΔΣ του ΙΚΑ και έτσι έμειναν  δυο επαρχίες του Νομού χωρίς Υποκατάστημα.

Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ  Αγίου Νικολάου  είναι το τέταρτο σε μέγεθος στην Κρήτη.

Από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία προκύπτουν τα παρακάτω:

Υποκατάστημα Αγίου Νικολάου:
6237 εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι
2653 συνταξιούχοι
12221 δικαιούχοι περίθαλψης
14 υπάλληλοι

Υποκατάστημα Ιεράπετρας
1849 εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι
1240 Συνταξιούχοι
7939 δικαιούχοι περίθαλψης
15 υπάλληλοι

Υποκατάστημα Σητείας :           
1625 εργαζόμενοι -ασφαλισμένοι
1177 συνταξιούχοι
5905 δικαιούχοι περίθαλψης
22 υπάλληλοι

Τα συμπεράσματα εύκολα, κατανοητά και αναδεικνύουν το πόσο άδικη, παράλογη και επιχειρησιακά στρεβλή ήταν η απόφαση που πάρθηκε.

Ζ η τ ο ύ μ ε :

1)Να αρθεί η αδικία, να αποκατασταθεί η ισορροπία και να στηριχθεί το Υποκατάστημα Αγίου Νικολάου ώστε να  παρέχει Υπηρεσίες αναβαθμισμένες στους εργαζόμενους , ασφαλισμένους ,συνταξιούχους άνεργους κατοίκους της περιοχής μας και το οποίο μπορεί να στεγασθεί σε δημόσια κτίρια που παραμένουν κενά.

2)Να παραμείνουν όλα τα υπάρχοντα Υποκαταστήματα στο Νομό και να γίνει αναδιάταξη των εργαζομένων των Υποκαταστημάτων , σύμφωνα με τον αριθμό των συνταξιούχων, εργαζομένων , ασφαλισμένων -ΑΜΕΑ. Ας ξεκινήσουν από εκεί να βάλουν μια τάξη.

3)Από τα  μέλη της Διοίκησης του ΙΚΑ να μας εξηγήσουν γιατί άλλαξε η αρχική  απόφαση  και γιατί τέθηκε θέμα Αγίου Νικολάου αιφνιδιαστικά.

4)Από τον Υπουργό Εργασίας να μην επικυρώσει  πολιτικά αυτή την παράλογη απόφαση ,η οποία αποτελεί πλήγμα στην κοινωνία της περιοχής μας και είναι έξω από κάθε λογική ,ενάντια σε κάθε ηθική και δικαιοσύνη και αποτελεί πλήγμα  για το ίδιο το ΙΚΑ.

5)Από τους Βουλευτές μας  να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα με βάση τα στοιχεία  που υπάρχουν να δώσουν μια βιώσιμη  και λειτουργική λύση.

6)Από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα Σωματεία να στηρίξουν τις δομές του ΙΚΑ .

7)Από τις επιχειρήσεις να παρέμβουν ώστε οι δομές του ΙΚΑ στο Νομό να στηριχθούν να αναπτυχθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής , με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρηματιών.\
Για την Επιτροπή Αγώνα
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι.Κουνενάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου