Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έκλεισε σήμερα για 3 ημέρες η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δυστυχώς, για  πέμπτη φορά μέσα στο 2013, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έκλεισε σήμερα για 3 ημέρες (29/10-30/10-31/10) και δεν θα νοσηλεύει παιδιά, αλλά θα  λειτουργεί μόνο στο πρωϊνό ωράριο ως εξωτερικό παιδιατρικό ιατρείο, μέχρι  την πρώτη του Νοέμβρη που θα ξεκινήσει ξανά να νοσηλεύει παιδιά. Αυτό γίνεται λόγω αδυναμίας να καλυφθούν όλες οι εφημερίες από τους παιδιάτρους του ΓΝΑΝ.

Πρόκειται για ακόμη μία αρνητική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΓΝΑΝ και για τον πληθυσμό και τους γονείς της περιοχής μας που  μένει για τρεις ημέρες ακάλυπτος από παιδιατρική κλινική.

Αυτή τη φορά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και στη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, αφού από την πλευρά μας ως σύλλογος εργαζομένων είχαμε εντοπίσει και τονίσει το πρόβλημα εδώ και ένα μήνα και είχαμε ζητήσει εγγράφως τη λύση του.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 στη συνάντηση που είχαμε με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Νεοφώτιστο του είχαμε τονίσει προφορικά το πρόβλημα και του είχαμε παραδώσει και υπόμνημα με τα άμεσα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπου για την παιδιατρική κλινική αναφέραμε τα παρακάτω:
 "Παιδιατρική κλινική: Από τους 4 ιατρούς που διαθέτει η κλινική η μία ιατρός αποχωρεί άμεσα με άδεια κύησης, η δεύτερη μετακινείται για κάποιες ημέρες στο Ηράκλειο, ο διευθυντής έχει μετακινηθεί με απόφαση της ΔΥΠΕ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εκτελεί μέχρι 5 εφημερίες στο ΓΝΑΝ. Με αυτά τα δεδομένα τα περισσότερα πρωινά μένει μόνο μία παιδίατρος, ενώ μετά την άδεια κύησης θα μένουν τουλάχιστον 5 εφημερίες το μήνα ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κλείσει και πάλι για κάποιες ημέρες η κλινική, όπως έχει γίνει άλλες 4 φορές το τρέχον έτος."

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθούν τα άμεσα προβλήματα, δεν έγινε τίποτα για το θέμα της παιδιατρικής, ούτε από τη διοίκηση της ΔΥΠΕ, ούτε από τη διοίκηση του ΓΝΑΝ, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος που αναφέραμε για ολιγοήμερο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής να γίνει πραγματικότητα, πραγματικότητα επιβλαβής και επιβαρυντική για τον πληθυσμό του τόπου μας, που είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί και στους επόμενους μήνες.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις  συνδέονται άμεσα και με τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαξίωση και διάλυση των δημόσιων Νοσοκομείων, από μια απόλυτα μνημονιακή  πολιτική ηγεσία, που οι προτεραιότητες της  είναι να εξασφαλίσει καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στους σταθμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών,  να μπορέσει να δώσει πρώτη στην τρόϊκα αριθμούς και ονόματα  εκατοντάδων εργαζομένων των Νοσοκομείων σε διαθεσιμότητα, να αναγκάσει τους πολίτες να διπλοπληρώνουν και να τριπλοπληρώνουν για υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει (5 ευρω-25 ευρώ - 1 ευρώ ανά  συνταγή κλπ),και να καταφέρει να περικόψει και άλλο τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων σε ποσοστά που φτάνουν και το 50% για το 2014!

Καλούμε όλους του πολίτες του τόπου μας και τους φορείς της περιοχής μας να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας φωνές διαμαρτυρίας για την άσχημη κατάσταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και της δημόσιας υγείας για να απαιτήσουμε όλοι μαζί δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με νέες προσλήψεις και προϋπολογισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Στη έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ την Πέμπτη 31/10/13 θα γίνει συζήτηση για το ποιες θα είναι οι άμεσες αντιδράσεις στο επόμενο διάστημα απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη για το ΓΝΑΝ και τη δημόσια υγεία κυβερνητική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου