Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το ΕΚΑΒ χρειάζεται ενίσχυση


Το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Βαθύ του Αγίου Νικολάου φανέρωσε για ακόμα μια φορά τις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται αναπληρώματα του ΕΚΑΒ στο νομό, τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα και ξεγυμνώνει τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου για δήθεν ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 
Για να καταλάβουμε το πώς εργάζονται οι άνθρωποι αυτοί που χάρις στον δικό τους επαγγελματισμό, το φιλότιμο που διαθέτουν και τις υπεράνθρωπους προσπάθειες που πολλές φορές κάνουν, παραθέτουμε το ημερολόγιο της κίνησης του ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου το συγκεκριμένο απόγευμα της Δευτέρας.

Η απογευματινή βάρδια λοιπόν δέχθηκε στις 15.00 την πρώτη κλίση για πυροβολισμούς που είχε δεχθεί ένα ζευγάρι στο Καθαρό,

15.20 βρίσκονται επιτόπου και παραλαμβάνουν για μεταφορά στο ΓΝΝΑΝ μια γυναίκα με πληγές στο κεφάλι και ένα άνδρα στο πόδι του,

16.40 δίνουν τέλος περιστατικού. Αμέσως δέχονται κλήση για περιστατικό καρδιολογικό - αναπνευστικό στο Καλό Χωριό και σπεύδουν άμεσα, ξεκινούν από εκεί στις

17.00 και στις 17 και 02 λεπτά ενημερώνονται για το τροχαίο στο Βαθύ που είναι στο δρόμο τους.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έχοντας την πείρα, την ικανότητα και την ευσυνειδησία σταματά για να αντιμετωπίσει και αυτό. Παραλαμβάνουν από εκεί τον σοβαρά τραυματισμένο 53χρόνο, δεν δίνει ποτέ το ΕΚΑΒ θάνατο, και μεταφέρονται και τα 2 περιστατικά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου δίνεται λήξη στις 18.00.

 Τον δεύτερο επιβάτη της μηχανής που είχε εμπλακεί στο τροχαίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας. 18.20 νέα κλήση για παθολογικό περιστατικό στις Βρύσσες όπου φτάνει στο ΓΝΝΑΝ στις 19.30 λίγο αργότερα στις

20.10 δέχεται το ίδιο ασθενοφόρο με το ίδιο προσωπικό κλήση για μεταφορά παθολογικού περιστατικού από το εσωτερικό της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Ηράκλειο και επέστρεψε στην βάση του στις 23.00 .

 Εν τω μεταξύ το ΕΚΑΒ, το ίδιο απόγευμα είχε δεχθεί και κλήση για περιστατικό μιας πτώσης στο οποίο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει από την στιγμή που το ασθενοφόρο επιχειρούσε αλλού. Αυτό το απόγευμα είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν τακτικά στην περιοχή και όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο εδώ αλλά γενικά σε ολόκληρη την χώρα.

Στο ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου την περίοδο αυτή 13 άτομα που καλούνται να ανταπεξέλθουν 356 μέρες τον χρόνο σε 24 ώρες βάρδιες.

Σε ότι αφορά τις «δεσμεύσεις» και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προφανώς που τα λόγια έμειναν απλά λόγια.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΦΩΝΗ ΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου