Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο εχθρός λαός

Ενωτική  Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκου Νοσοκομείου

"κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούει απ’ το λαό
σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει,
κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό
όπου φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαό." 
 (Ιάκωβος Καμπανέλλης: Φίλοι κι αδέρφια)

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, του 30% της επίσημης ανεργίας, των αυξανόμενων ποσοστών βαριάς κατάθλιψης και των αυτοκτονιών, των αυξανόμενων ποσοστών ανασφάλιστων πολιτών και πολιτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε χαράτσια και φόρους και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, των αυξανόμενων ποσοστών σε παιδιά που υποσιτίζονται και μένουν ανεμβολίαστα, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων που κλείνουν, έχουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εφαρμόζει τα προτάγματα των δανειστών.
Ο λαός που πάσχει, που πεινάει, που κρυώνει, είναι "εχθρός" για αυτήν την κυβέρνηση καθώς απειλεί το "success story" που προσπαθεί ανεπιτυχώς να μας πουλήσει. Οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις συλλαμβάνονται και δικάζονται, οι εργαζόμενοι που απεργούν βαφτίζονται πολιτικά υποκινούμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα κατασυκοφαντείται και οι αγώνες ποινικοποιούνται, οι πορείες πνίγονται στα χημικά, τα ΜΑΤ πρέπει να μπουν στην ΕΡΤ "για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα", οι εκλογές απειλούν τη δημοκρατία και τη χώρα.
Όσοι αντιστέκονται και προασπίζουν τα κοινωνικά αγαθά, την αξιοπρέπεια και την ζωή τους είναι για αυτή την κυβέρνηση θιασώτες της βίας και πρέπει να καταδικάζονται με κάθε τρόπο.
Μια κυβέρνηση που φοβάται να ακούσει τη φωνή του λαού και βαφτίζει βία την λαϊκή αντίδραση στα σχέδια της, "έχει το φόβο φυλαχτό", και στηρίζεται μόνο στην καταστολή και την "νόμιμη κρατική βία" του κ. Βορίδη.
Ο υπουργός Υγείας, εκλεκτό μέλος της κυβέρνησης αυτής, μας δήλωσε από την αρχή ότι έχει έρθει να εφαρμόσει το Μνημόνιο, δύσκολο το έργο του και το κάνουν ακόμα δυσκολότερο οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας. Πρέπει λοιπόν με κάθε τρόπο να καμφθεί κάθε αντίσταση, οι συνδικαλιστές πρέπει να φαίνονται αναξιόπιστοι και οι αγώνες υποκινούμενοι και ανώφελοι, ακόμα καλύτερα αν ποινικοποιηθούν κιόλας.
Χθες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας οι ελεγκτές κάλεσαν την αστυνομία να τους προστατέψει, από τι;
Από τις αποδοκιμασίες εργαζομένων και πολιτών;

Ο υπουργός Υγείας απειλεί μια "συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών", "να ψάξουν να βρουν δουλειά", προκαταλαμβάνοντας και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που ο ίδιος διέταξε.
Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με τα νόμιμα όπλα τους, απεργίες και κινητοποιήσεις σε σύμπραξη με την κοινωνία, θα αγωνιστούν και θα αντισταθούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας κ. Γεωργιάδη, όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μεταχειριστείτε, όσες απειλές και αν ρίξετε στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου