Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Άγ. Νικόλαο από το Σύλλ. Εργαζομένων στο ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Αγ. Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100
syllogosergnan1@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Άγ. Νικόλαο

13/10/13

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Άγ. Νικόλαο σε γραφείο, κάτι που ισοδυναμεί με κλείσιμο του.

Είναι εμφανές ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης κατ΄εντολή της τρόϊκας για συρρίκνωση - αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους έχει απομείνει, μετά από τους καταστροφικούς χειρισμούς των κυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης (δομημένα ομόλογα, κούρεμα αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων κλπ). Οι ίδιοι που έχουν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση τόσα χρόνια, οι ίδιοι έρχονται με το πρόσχημα του εξορθολογισμού να της δώσουν τη χαριστική διαλύοντας τις δομές της, στερώντας δικαιωματα στους ασφαλισμένους και δημιουργώντας τους πρόσθετη ταλαιπωρία με το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Η ευθύνη για την απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος του ΙΚΑ βαρύνει αποκλειστικά τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, που άλλα έλεγε και υποσχόταν πριν λάβει την ψήφο του ελληνικού λαού και άλλα πράττει τώρα. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να το κρύψουν διάφοροι αιρετοί και τοπικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, που αρθρώνουν ακραίο τοπικιστικό λόγο εναντίον των πολιτικών παραγόντων των άλλων περιοχών του νομού μας, ενώ στις επόμενες εκλογές μαζί με αυτούς θα στηρίζουν ξανά τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Εμείς από την πλευρά μας καταγγέλλουμε την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και συντασσόμαστε με τη φωνή του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ν. Λασιθίου που πρότεινε να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση των δύο (από τους 3) εκπροσώπους της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΙΚΑ που ψήφισαν υπέρ του κλεισίματος του υποκαταστήματος.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει την προάσπιση των δομών της κοινωνικής ασφάλισης και του κοινωνικού κράτους και δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά σε όσες δράσεις και συγκεντρώσεις διοργανωθούν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος    η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης     Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου