Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο ΕΚΑΒ Κρήτης το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη - Το Σάββατο στο ΕΒΕΗ η απονομή για την τιμή, στη μνήμη του Δ. Βουρβαχάκη

Ο Δ. Βουρβαχάκης σε ώρα καθήκοντος. Χάθηκε τόσο άδικα, μαζί με τον Β. Κελαράκη, στις 12 Δεκεμβρίου 2012

Η εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στο ΕΚΑΒ Κρήτης, εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη, θα λάβει χώρα στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:30 μ.μ. Το βραβείο θα παραλάβει ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Γιαννακουδάκης.

Η υποψηφιότητα του ΕΚΑΒ Κρήτης προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη και αφιερώνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται δεκτή πρόταση του Ευρωβουλευτή. Στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το 2011 και το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» το 2012.

Ο Βαγγέλης Κελαράκης, που χάθηκε μαζί με τον Δ. Βουρβαχάκη, τον Δεκέμβριο του 2012

Ο Σπύρος Δανέλλης, κατά την κεντρική ομιλία – παρουσίαση της υποψηφιότητας του ΕΚΑΒ Κρήτης, θα αναφερθεί στον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του ΕΚΑΒ Κρήτης καθώς και στο πλούσιο έργο του Δημήτρη Βουρβαχάκη:

«Όραμα, επαγγελματισμός, καινοτομία, εθελοντισμός, προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αξίες και αρχές που διαπνέουν το έργο του ΕΚΑΒ Κρήτης και σκιαγραφούν το πορτραίτο του ιδανικού Ευρωπαίου Πολίτη σήμερα. Το ότι αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν είναι παρά μια πρόσκληση κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όλων μας και οφείλει να αποτελέσει τροφή για σκέψη και έμπνευση. Γιατί υπηρετεί τον πιο βασικό στόχο της κοινωνίας μας: την προστασία της ζωής και τη βελτίωση της συμβίωσής μας. Η αφιέρωση του βραβείου στη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του Δημήτρη Βουρβαχάκη, στέλνει ακόμα πιο έντονα το μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και του σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ζωής σε μία Ευρώπη που σήμερα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Η εκδήλωση, εκτός από την απονομή του μεταλλίου, περιλαμβάνει, επίσης, χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, σύντομη παρουσίαση του θεσμού του Ευρωπαίου Πολίτη από τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντώνη Καϊλή, ομιλία του Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένη Συγγελάκη και παρουσίαση του ΕΚΑΒ Κρήτης από τον Διευθυντή του κ. Νίκο Γιαννακουδάκη.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου