Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ενωτική κίνηση Σωτηρίας καταγγέλλει


Αθήνα 8-10-2013

Η Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας καταγγέλλει το απαράδεκτο επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργού Υγείας «Αδ-όνειδος» Γεωργιάδου, που με τη μονταζιέρα του, προσπαθεί να συκοφαντήσει συλλήβδην το συνδικαλιστικό υγειονομικό κίνημα, με αφορμή τη σύλληψη του Προέδρου του ΔΣ εργαζομένων του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για χρηματισμό. Η προσπάθειά του αυτή αποσκοπεί να απαξιώσει το αγωνιστικό ριζοσπαστικό συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτίζοντάς το με τις μαφιόζικες πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε πρώτα απ΄ όλα τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, αλλά και την ευρύτερη κοινή γνώμη, για όσα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο χώρο μας.
Η Ενωτική  Κίνηση Σωτηρίας, εκφραστής των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως παράταξη στο συνδικαλιστικό χώρο του νοσοκομείου μας τον Απρίλη του 2013, ήταν η μόνη παράταξη που δεν υποστήριξε την εκλογή του συγκεκριμένου συνδικαλιστή για τη θέση του προέδρου του ΔΣ. Η εκλογή του υποστηρίχθηκε από ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ με την ανοχή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΠΑΜΕ). Δεν συμφωνήσαμε με την εκλογή του, θεωρώντας τον ως επαγγελματία κυβερνητικό συνδικαλιστή και καταγγέλλοντάς τον στο ΔΣ και στις γενικές συνελεύσεις, ότι ενώ εμφανιζόταν με «αριστερό» και «αντιμνημονιακό» λόγο, στην ουσία «κουβαλούσε νερό στο μύλο της διοίκησης», όπως χαρακτηριστικά του επισημαίναμε. Συγκεκριμένα, απέφευγε την σύγκληση ΔΣ και γενικών συνελεύσεων και συστηματικά δεν υλοποιούσε τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονταν από τα παραπάνω όργανα, όταν αυτά συγκαλούνταν.
Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε ότι στις εκλογές του  κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία με θεσμικούς παράγοντες της διοίκησης προκειμένου να υποστηριχθεί το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ του «ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μη κατεβάζοντας ψηφοδέλτιο στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Αν και  δεν έχουμε αποδείξεις για το τι συμβαίνει μεταξύ κάποιων «συνδικα-ληστών» και διοικήσεων, υπάρχουν ωστόσο επαρκείς ενδείξεις ότι κατά καιρούς γίνονταν αρκετές συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» για ιδιοτελείς σκοπούς.

Εδώ και πολλά  χρόνια το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» συρρικνώνεται  με την τεχνική της σαλαμοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό ήδη από 19-12-2012 το ΙΙΒΕΑΑ της ακαδημίας Αθηνών έχει προκαταβολικά προβεί σε επεκτατικές ενέργειες για μια ακόμη υφαρπαγή της περιουσίας του νοσοκομείου μας, προκηρύσσοντας πρόχειρο διαγωνισμό για εκπόνηση  πλήρους μελέτης του έργου επισκευής, ενίσχυσης και διαρρύθμισης του «ΛΟΜΒΕΡΔΕΙΟΥ» κτιρίου, που ανήκε και ανήκει στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Μαρία Καρρά με τελείως αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, προέβη στις 19-4-2013 σε παράνομη  απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, παραχωρώντας εν λευκώ το ανωτέρω κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο στο ΙΙΒΕΑΑ. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι ακριβώς τελικά συμβαίνει. Κατόπιν επιμονής της παράταξής μας, αναθέσαμε την επίδοση εξωδίκου στη διοικήτρια και τα μέλη του ΔΣ, το οποίο επιδόθηκε στις 7-10-2013.

Δεν είναι  καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι  ο χρηματισμός του προέδρου του ΔΣ του σωματείου μας συνέβη χθες, μέρα παράδοσης του εξωδίκου, και πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις, τέτοιες που ο υπουργός υγείας να βγει στα κανάλια και να κατηγορεί συλλήβδην τους συνδικαλιστές του νοσοκομείου και να προειδοποιεί τους εργαζόμενους να μην προβούν σε κινητοποιήσεις που να αντιτίθεται στην άνευ όρων παραχώρηση του κτιρίου.

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι τις τελευταίες μέρες η διοικήτρια κ. Καρρά μεθοδεύει την 18μηνη παραχώρηση του κτιρίου που στεγαζόταν η 12η πνευμονολογική κλινική (μια από τις τέσσερις κλινικές που η μνημονιακή κυβέρνηση έβαλε πρόσφατα λουκέτο) στο ΙΙΒΕΑΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του ΛΟΜΒΕΡΔΕΙΟΥ.

Εμείς οι συνδικαλιστές της Ενωτικής Κίνησης  Σωτηρίας καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις από τη διοίκηση και τον υπουργό υγείας, που θίγουν την ακεραιότητα και το μέλλον του νοσοκομείου μας. Επίσης καταγγέλλουμε τη φασιστικού τύπου συκοφαντική δυσφήμηση του υγιούς αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος που θίγει την αξιοπρέπειά μας.
Κύριε υπουργέ

Δεν υπάρχει περίπτωση να πειθαρχήσουμε  στα κελεύσματά σας και να αφήσουμε το νοσοκομείο μας να ξεπουληθεί. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι ένα υγειές ριζοσπαστικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα διαφυλάξει την περιουσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου