Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Παραδόθηκε χθες επίσημα η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Μετά από μια δεκαετία περίπου που χρειάστηκε για να υλοποιηθεί το έργο, χθες το πρωί κατέφθασαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου τα επίσημα έγγραφα με τα οποία ουσιαστικά παραδίδεται το κτίριο.

«Μετά από περίπου δέκα χρόνια καταφέραμε και παραλάβαμε το έργο, το οποίο είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την Υγεία στο Νομό Λασιθίου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους γιατρούς του νοσοκομείου», τόνισε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Διοικητής κ. Αλέξανδρος Μαυρικάκης.

Συνεπώς το νέο κτίριο είναι έτοιμο για να παραδοθεί για χρήση ή για να ακριβολογούμε είναι έτοιμο για να εγκατασταθούν οι τρεις κλινικές που θα μεταφερθούν σ' αυτό: Η ΜΕΘ, η Χειρουργική και η Μαιευτική Κλινική.

«Εγκαίνια» φαίνεται πως λογικά θα κάνει η Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική, η οποία μπορεί να μεταφερθεί άμεσα αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Από κει και πέρα αναμένεται να καθυστερήσουν οι άλλες κλινικές, χωρίς να είναι σαφές το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να γίνει η μεταφορά τους στο νέο κτίριο. Και αυτό όχι για πρακτικούς λόγους μετακόμισης, αλλά γιατί υπάρχουν εκκρεμότητες που θα πρέπει να επιλυθούν.

Συνολικά η νέα πτέρυγα, σύμφωνα με τα δεδομένα, απαιτεί μια πρόσθετη δαπάνη 270.000 ευρώ περίπου για τον πρόσθετο εξοπλισμό, η οποία έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, αλλά ο Διοικητής εκτιμά πως και με 150.000 ευρώ μπορεί να αντιμετωπιστούν σε πρώτο στάδιο οι ανάγκες για να ξεκινήσει να λειτουργεί η νέα πτέρυγα.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου