Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ 

Ηράκλειο 29 Οκτώβρη 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή συνάντηση των Δ.Σ. των Σωματείων ΠαΓΝΗ και Βενιζελείου με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Περιφερειαρχών Υγείας στην Αθήνα έχουμε να επισημάνουμε:
• Αύριο στην Αθήνα αποφασίζεται από τον υπουργό μαζί με τους περιφερειάρχες υγείας η παραπέρα υποβάθμιση, συρρίκνωση και κλείσιμο μονάδων και δομών υγείας, νοσοκομείων και κέντρων υγείας της ελληνικής περιφέρειας και της Κρήτης βέβαια.
• Σε καμία περίπτωση η ενημέρωση στους εκπροσώπους των εργαζομένων του κ. Γρηγοράκη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ επιχειρήθηκε ο εφησυχασμός και η απόκρυψη της αλήθειας. Δυστυχώς γι΄αυτόν είναι γνωστές τόσο οι μνημονιακές δεσμεύσεις για το 2013- 14 όσο και τα επιχειρησιακά σχέδια του υπουργείου υγείας που αφορούν λουκέτα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. 
• Η παρουσίαση πλεονάζοντος προσωπικού που επιχειρήθηκε από το διοικητή της 7ης ΥΠΕ, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα – απολύσεις είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού κατάργησης και συγχώνευσης κλινικών, τμημάτων και άλλων μονάδων υγείας, Κέντρων Υγείας και μικρών και μεγάλων νοσοκομείων του νησιού μας, στερώντας σημαντικές υπηρεσίες υγείας από το λαό της Κρήτης ή αναγκάζοντάς τον να βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. 
• Η υποτιθέμενη καλύτερη διαχείριση προσωπικού, που επικαλείται, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, κυριολεχτικά ξεζούμισμα όσων εργαζομένων έχουμε απομείνει στα νοσοκομεία, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. 

Τη συναίνεση που ζητά ο κ. Γρηγοράκης για να επιταχύνει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί καλούμε τους εργαζόμενους να μην την παρέχουν. Να μας βρει απέναντί του. 

Ας το ακούσει καλά ο λαός της Κρήτης: Όσο επιτρέπει να εφαρμόζεται αυτή η πολιτική των κ. Γρηγοράκη, Αδωνι, Σαμαρά, Τρόικας τίποτα καλό για την ΥΓΕΙΑ δε μπορεί να περιμένει.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και το λαό της Κρήτης σε γενικό ξεσηκωμό και διαρκή αγώνα ανατροπής της πολιτικής που εφαρμόζεται και οδηγεί μόνο σε καταστροφή, πόνο και εξαθλίωση. 

Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου