Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη σχετικά με την έλλειψη τραυματιοφορέων στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου


ΕΡΩΤΗΣΗ
10/10/2013

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Δραματική έλλειψη τραυματιοφορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου»

Τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου πλήττονται από  μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις συνεχείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αντικαθίστανται εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Χαρακτηριστική  περίπτωση αποτελεί η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.  Εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός τους και δεν επαρκούν για να καλύπτουν πλήρως όλες τις βάρδιες στο Νοσοκομείο. Πολλές φορές στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας τραυματιοφορέας για όλο το Νοσοκομείο και ένας για τα ΤΕΠ (Ε.Ι.).     Ουσιαστικά δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί ούτε η νόμιμη και ασφαλής σύνθεση του προγράμματος εργασίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων υπάρχει άμεση ανάγκη να προκηρυχθούν κατ’ εξαίρεση 2 ή 3 θέσεις επικουρικών  Τραυματιοφορέων μέχρι τη μονιμότερη επίλυση του προβλήματος

Επειδή δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί ούτε η νόμιμη και ασφαλής σύνθεση του προγράμματος εργασίας των τραυματιοφορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

προτίθεται να προκηρύξει άμεσα θέσεις επικουρικών τραυματιοφορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου