Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Ν. Κοκκίνης επικρατέστερος για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Ο κ. Νίκος Κοκκίνης θεωρείται ο επικρατέστερος να αναλάβει νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από πολιτικές και υπηρεσιακές πηγές του Υπουργείου Υγείας.
Προς το παρόν φαίνεται πως η επιλογή έχει «κλειδώσει» και πως δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές. Και αυτό γιατί ο κ. Κοκκίνης θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος στο χώρο από την μέχρι τώρα θητεία του στη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται πως η λογική που είχε επικρατήσει στις κρίσεις των διοικητών ήταν ότι εφόσον υπάρχει πληθώρα ονομάτων που πρέπει να κριθεί σε κάθε θέση θα γινόταν μία επιλογή τριών υποψηφίων κι από το τριπρόσωπο αυτό θα προέκυπτε η επιλογή του διοικητή.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τρία ονόματα που είχαν επιλεγεί για την περίπτωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ήταν ο κ. Κοκκίνης, ο μέχρι τώρα Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανόλης Μακρονικολάκης και ο μέχρι τώρα Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου κ. Λευτέρης Μηλιός.

Πέρα από τα ονόματα αυτά, υπήρχε και εκείνο του κ. Χρήστου Μελά πρώην Διοικητή του ΠΑΓΝΗ που κρατήθηκε ψηλά τις προηγούμενες μέρες ενώ πολιτικές πηγές αναφέρουν ότι πολύ γρήγορα αποχώρησε το όνομα του σημερινού Διοικητή κ. Αλέξανδρου Μαυρικάκη που δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό τριπρόσωπο.

Στο τριπρόσωπο που τελικά επικράτησε, ο κ. Κοκκίνης θεωρείται πως έχει τη μεγαλύτερη διοικητική και πολιτική εμπειρία να διαχειριστεί μια δύσκολη θέση, όπως αυτή του Διοικητή των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, όπου οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι εξόχως προβληματικές και η 7η ΥΠΕ Κρήτης δείχνει δυσκολία να χειριστεί με αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο την περίπτωση του Λασιθίου.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου