Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Νομού Χανίων: “Σαν τον κλέφτη” ήρθε ο Άδωνις στα Χανιά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων 

Αιφνιδιαστικά, από την πίσω πόρτα και με πάνοπλη συνοδεία αστυνομικών έκανε επίσκεψη στο νοσοκομείο μας ο φερόμενος ως υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση με το διοικητή και κάποιους άλλους έφυγε το ίδιο γρήγορα όπως ήρθε, φοβούμενος προφανώς κάποια «θερμή» υποδοχή από ιατρούς και εργαζόμενους.

Η εμπειρία του Αττικού Νοσοκομείου στην Αθήνα και αλλού έχουν αποτελέσει εξάλλου χρήσιμη παρακαταθήκη για τον από δω και στο εξής τρόπο κίνησής του. Σαν τον κλέφτη, με τη λέξη αυτή να αποκτά – μετά την ανακοίνωση για την επικείμενη θεσμοθέτηση του 25ευρου για την εισαγωγή ασθενούς στο νοσοκομείο- την κυριολεκτική της πλέον διάσταση.

Δεν μπορούσε φυσικά να λείψει η παρουσία του εν λόγω κυρίου στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργάνωσε η 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης στο ξενοδοχείο «Ακάλη». Αναρωτιόμαστε σαν Ένωση Γιατρών πόσα ακόμα εκπαιδευτικά εργαστήρια πρέπει να γίνουν, για να ενημερωθεί το υπουργείο ότι στο νοσοκομείο Χανίων από τις 187 προβλεπόμενες θέσεις ιατρών είναι καλυμμένες μόλις οι 120, ενώ για πάνω από 2 μήνες τον τελευταίο χρόνο το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς αξονικό τομογράφο. Δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη πλέον υλικά στα επείγοντα του νοσοκομείου, άνθρωποι κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση από τις ελλείψεις, και το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα.

Δε θέλουμε άλλες πολυέξοδες φιέστες για το θεαθήναι, άλλα ευχολόγια για το πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα, άλλους υπουργούς με μεγαλόπνοα υποτίθεται σχέδια, άλλες κενές υποσχέσεις. Δε θέλουμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θέλουμε ιατρούς, νοσηλευτές, εξοπλισμό, υλικά, αξιοπρεπείς μισθούς και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους και με το παραπάνω για να υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι για να κερδοσκοπούν οι ιδιωτικές κλινικές, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια παντού.

Η πολιτική του υπουργείου υγείας και των υπουργών, που τα τελευταία χρόνια το στελέχωσαν, είχαν σαν κοινό παρονομαστή την από καιρό δρομολογημένη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας για χάρη των διεθνών και όχι μόνο τοκογλύφων και τραπεζιτών. Τα πρόσωπα αλλάζουν, η πολιτική όμως παραμένει η ίδια. Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, φτωχοποίηση του πληθυσμού και μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Υπό αυτό το πρίσμα δεν καταλαβαίνουμε το νόημα συνάντησης μέρους του ιατρικού κόσμου στα Χανιά με το σημερινό φερόμενο ως υπουργό υγείας. Εκτός από ανταλλαγή απόψεων για το πώς να γίνει κάποιος καλός τηλεπλασιέ στους χαλεπούς αυτούς καιρούς , τι άλλο επιζητούν να συζητήσουν κατ’ιδίαν μαζί του;

Γιατί εάν κάποιοι -ανάμεσα στις υπερσύγχρονες ντολμαδιέρες στα κανάλια τελεμάρκετινγκ και τα επιστημονικά βιβλία του Αδώνιδος περί του μύθου της ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα- ορέχτηκαν να αγοράσουν και «μετοχές» ξεπουλήματος της πίτας που λέγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας, γελάστηκαν.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Η ανακοίνωση προέρχεται από τη σελίδα ZARPA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου