Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Χαοτικά χαρακτηρίζονται πλέον τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από κορυφαίους παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με τη δημόσια υγεία και διαπιστώνουν πως το μέλλον για το Ίδρυμα είναι ζοφερό.

Ακόμα και ο Διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού παραδέχεται πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσίαση που έγινε από το Σύλλογο Εργαζομένων των 17 υπαρκτών προβλημάτων αποτυπώνουν με ακρίβεια τη διάσταση του συνολικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Ο κ. Αλέξανδρος Μαυρικάκης επισημαίνει βέβαια πως καταβάλλονται προσπάθειες για λύση των προβλημάτων με τις πρωτοβουλίες να στοχεύουν προς κάθε κατεύθυνση, αλλά είναι απολύτως σαφές πως την τρέχουσα χρονιά το Νοσοκομείο έχει μόνο απώλειες να καταγράψει. Από το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών που ακύρωσε τη λειτουργία στις δευτερεύουσες κλινικές μέχρι τη μεγάλη απώλεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία αποδεικνύεται από την αναλυτική περιγραφή που έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων κι από το γεγονός πως για άλλη μια φορά δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια για λύση των προβλημάτων από την πλευρά της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με όσα είπε ο Υποδιοικητής κ. Νεοφώτιστος.

Το Νοσοκομείο που καλείται να καλύψει τις ανάγκες του νομού, ειδικά σε έκτακτα περιστατικά διακομιδών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να το κάνει σε 24ωρη βάση, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα περιστατικά που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου εντός του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει το ΕΚΑΒ.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου