Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά απο 10 χρόνια έτοιμη η νέα πτέρυγα του Γ.Ν.Ν.Α.Ν.


Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής του νομού της Ν.Δ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και είχε συνάντηση ενημέρωσης με τον διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων του νομού Αλέξανδρο Μαυρικάκη και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Μανουσάκη και το μέλος του Δ.Σ Δαμιανό Χαλκιαδάκη.
Στην διάρκεια της παραμονής του βουλευτή πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στους χώρους της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου για την οποία οι νεότερες εξελίξεις είναι ότι έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες που προέκυψαν μεταξύ εργολάβου και υπηρεσιών της περιφέρειας και ήδη ο χώρος προετοιμάζεται για να παραδοθεί. «Ουσιαστικά τώρα γίνεται το τελευταίο σκούπισμα και σφουγγάρισμα, που λέμε, και σύντομα μέσα στην επόμενη ίσως εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις μεταφορές και την εγκατάσταση στη νέα πτέρυγα.» είπε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Μαυρικάκης.

Ο βουλευτής του νομού ενημερώθηκε από τον διοικητή συνολικά για τα θέματα των μονάδων υγείας του νομού μία μέρα μετά την διαβεβαίωση που δόθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό προς τους τοπικούς φορείς του νομού ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει και κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του.

Ο κ. Μαυρικάκης παρουσίασε τα βασικότερα προβλήματα που τα νοσοκομεία του νομού αντιμετωπίζουν και εστίασε, στην έλλειψη προσωπικού, στο θέμα των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στο θέμα του Κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Νεάπολη και σε αυτό με τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. «Προχωράμε στην έγκριση του κονδυλίου για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού της νέας πτέρυγας ώστε άμεσα να ξεκινήσει και η μεταφορά στη νέα πτέρυγα. Ένα έργο 5,5 εκ ευρώ που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα 10 χρόνια που φέτος κλείνουμε, φτάνει στο τέλος του ενώ παράλληλα την ίδια περίοδο ενισχύονται με γιατρούς τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας και ήδη σε έχουν εκδοθεί τα πρώτα ΦΕΚ.

Γίνονται πράγματα, γνωρίζοντας σαφώς τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν και σε προσωπικό και σε χρηματοδοτήσεις όμως και στα θέματα αυτά κάνουμε προσπάθειες ώστε να ενισχυθούν οι μονάδες του νομού. Το θέμα της υγείας είναι άλλωστε υπεράνω όλων και ξεπερνά και κόμματα και πρόσωπα και τοπικιστικές κορόνες και αντιπαραθέσεις και έχουμε χρέος να συνεργαστούμε όλοι μας μακριά από ακρότητες και υπερβολές.» είπε ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ.


Οι εργαζόμενοι έθιξαν τα προβλήματα από την δική τους μεριά και ζήτησαν από τον βουλευτή να κάνει παρεμβάσεις για την επίλυση τους. Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα του προϋπολογισμού, που οι προϋπολογισθείσες δαπάνες για το 2013 τελειώνουν μέσα στο Σεπτέμβριο και το Νοσοκομείο έχει ζητήσει αναμόρφωση του με αύξηση δαπανών κατά 800.000 για το 2013. Συγκεκριμένα 200.000 για φάρμακο, 320.000 για υγ. υλικό, 300.000 για εξοπλισμό της νέας πτέρυγας και 100.00 για διάφορα άλλα έξοδα, και όλα αυτά, τη στιγμή που ο υπό σύνταξη προϋπολογισμός του 2014 πρέπει αναγκαστικά να είναι μειωμένος κατά 15% ακόμη. Για το θέμα της κινητικότητας είπαν ότι είναι αντίθετοι και συμφωνούν με τη θέση της ομοσπονδίας τους και περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το σχέδιο του υπουργείου υγείας στο νομό Λασιθίου.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει ροή κινητικότητας εργαζομένων από τα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Το υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του. Θεωρούμε ότι με την κινητικότητα δεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αφού οι αποχωρήσεις εργαζομένων από το ΕΣΥ το 2013, θα είναι περί τις 10.000, ενώ με την κινητικότητα θα καλυφθούν 2.500-3.000 θέσεις, που κι αυτές συνεπάγονται αύξηση των ασθενών και του φόρτου εργασίας για τις υπάρχουσες θέσεις και δομές.» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΑΝΑΤΟΛΗ και σαν μόνη λύση για να λειτουργήσει σωστά το ΓΝΑΝ θεωρούν ότι είναι να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας, να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις και να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Αναφορικά με τη νεα πτέρυγα είπαν ότι μοιάζει με νέο γεφύρι της Άρτας και ότι η κακή κτηριακή κατάσταση των χώρων όπου στεγάζονται τα χειρουργεία, η Μ/Γ κλινική και η ΜΕΘ επιβάλει την άμεση παράδοση του χώρου για την οποία πρέπει να βοηθήσει και ο περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου