Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου προς το διοικητή των Νοσοκομείων για την τοποθέτηση νοσηλευτών σε επιτροπές παραλαβής και για την ανάγκη νυχτερινής φύλαξης του ΓΝΑΝ και των άλλων Νοσοκομείων του νομού"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ
ΝOMOY ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος

synols@gmail.com

ΠΡΟΣ : 1) το διοικητή Γ.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΝ. Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑς, ΓΝ -ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ν-ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ" κ. Αλ. Μαυρικάκη

Κοινοποίηση: -ΔΥΠΕ Κρήτης
-ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ
-ΕΝΕ Π.Τ. Κρήτης
11/9/13

Θέμα: "- τοποθέτηση νοσηλευτών σε επιτροπές παραλαβής - ανάγκη νυχτερινής φύλαξης του ΓΝΑΝ και των άλλων Νοσοκομείων του νομού"

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας σε δύο ζητήματα:

1) Σε κάποια Νοσοκομεία του νομού παρατηρείται το φαινόμενο να τοποθετούνται νοσηλευτές ως μέλη διάφορων επιτροπών παραλαβής υλικών και προμηθειών (ακόμα και άσχετων με την άσκηση της νοσηλευτικής φροντίδας). Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται γιατί οι περισσότεροι νοσηλευτές εργάζονται σε κυκλικό ωράριο και δεν εργάζονται κάθε πρωί στα Νοσοκομεία, όπου οι παραλαβές γίνονται πρωινές ώρες. Έτσι πολλές φορές έρχονται υλικά ή προμήθειες στα Νοσοκομεία χωρίς οι νοσηλευτές που έχουν τοποθετηθεί στις επιτροπές παραλαβής να είναι εκεί για να τα παραλάβουν και να πιστοποιήσουν την ορθή εκτέλεση των παραγγελιών. Επίσης, οι νοσηλευτές-τριες έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού και η απουσία τους από την πρωινή βάρδια για να πιστοποιήσουν την ορθή παραλαβή προμηθειών (ακόμα και πετρελαίου) παρακωλύει ή ακόμα και διακόπτει την εκτέλεση του νοσηλευτικού έργου, με αρνητικής συνέπειες στη νοσηλεία των ασθενών.

Σας παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους να αποφευχθεί στο μέλλον η τοποθέτηση νοσηλευτών -τριων σε επιτροπές παραλαβής υλικών και προμηθειών.

2) Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου υπάρχει μεγάλη ανάγκη φύλαξης στις νυχτερινές ώρες, κυρίως στο χώρο των επειγόντων (Ε.Ι.) όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βιαιοπραγιών, αλλά και στο χώρο των κλινικών όπου απαιτείται τήρηση των διατάξεων σχετικά με τις αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι συνάδελφοι (ειδικά από τα Ε.Ι.) έχουν πολλές εκφράσει την αγωνία τους για την έλλειψη φύλαξης και ασφάλειας στις νυχτερινές ώρες. Παρόλαυτα τη νύχτα υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης (security) που έχει αναλάβει το έργο της φύλαξης, και αυτός ο υπάλληλος απασχολείται τη νύχτα αποκλειστικά και μόνο στο χώρο του τηλεφωνικού κέντρου, με αποτέλεσμα όλο το υπόλοιπο κτήριο να μένει τη νύχτα χωρίς φύλαξη. Σας ζητούμε λοιπόν, είτε να τοποθετηθεί και δεύτερος υπάλληλος της εταιρίας φύλαξης στη νυχτερινή βάρδια, είτε να τοποθετείται νυχτερινός κάποιος από τους μόνιμους υπάλληλους του Νοσοκομείου που τώρα εκτελούν πρωινή ή απογευματινή βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο. .Επίσης σας ζητούμε να λάβετε μέτρα για τη φύλαξη και στα άλλα Νοσοκομεία του νομού, όπου επίσης έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βιαιοπραγιών εις βάρος συναδέλφων τις νυχτερινές ώρες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

η πρόεδρος         ο Γραμματέας

Ελπίδα Τζημούλη             Γιώργος Μανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου