Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

13/9/2013

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στον Νομό Λασιθίου, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων που κήρυξε η ΟΛΜΕ, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες.

Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, διεθνείς και εγχώριες, με την πρόφαση της κρίσης χρέους προσπαθούν να επιβάλλουν τις πιο σκληρές, τις πιο ταξικές πολιτικές τους στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνουν και τον χώρο της εκπαίδευσης.

Σχολεία κλείνουν συγχωνευόμενα, εκπαιδευτικές κατευθύνσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια καταργούνται εν μια νυκτή με μόνο σκοπό να τεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, που αποτελεί τον προθάλαμο της απόλυσης σε πολλούς από αυτούς, η σχολική χρονιά αρχίζει με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και με αδυναμία σε πολλά σχολεία να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η αλλαγή στον χαρακτήρα του Λυκείου που μόλις νομοθετήθηκε, έχει ως στόχο την κατασκευή σχολικής αποτυχίας και ακολούθως την εκδίωξη των πιο αδύναμων μαθητών από το Λύκειο, οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερα γνωστικά εφόδια θα αποτελέσουν ένα ευέλικτο εργατικό δυναμικό, με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Μαζί δε με τους “nullo labore” μαθητές, θα εκδιωχθούν από τα Λύκεια και οι καθηγητές τους.

Η εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει εκπληκτικές ομοιότητες με την αντίστοιχη στον τομέα την Υγείας: Νοσοκομεία κλείνουν συγχωνευόμενα, κλινικές καταργούνται, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά τίθενται σε διαθεσιμότητα, τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση. Στα μικρά Νοσοκομεία της Περιφέρειας η λειτουργία τους δεν διαφέρει από αυτήν ενός αυτοκινήτου, του οποίου την μία μέρα δεν λειτουργεί σωστά το τιμόνι, την άλλη το γκάζι, την επόμενη έχει σκασμένο λάστιχο και όλες τις μέρες έχει ελάχιστα καύσιμα που σίγουρα δεν φτάνουν για όλο τον μήνα.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι κοινός με των αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε συστράτευση για την υπεράσπιση δύο πολυτιμότατων κοινωνικών αγαθών, της Δημόσιας Παιδείας και της Δημόσιας Υγείας, σε ένα αγώνα που ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ευοδωθεί είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών των μνημονίων.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου
Συλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νεάπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου