Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ για το 25ευρο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ανελέητα προχωρά σε νέο χαράτσωμα των  ασθενών , εξαναγκάζοντας τους να πληρώνουν  σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία 25 ευρώ από 1/1/2014.Χαρακτηρίζει μάλιστα το νέο χαράτσι ότι δεν είναι «τρομερό» και ότι είναι πράξη αλληλεγγύης.

Επίσης, προκειμένου να εφαρμόσει  το νέο αντιλαϊκό μέτρο, ο υπουργός υγείας απειλεί με πειθαρχικά τους υγειονομικούς που καλούν τους ασθενείς να μην πληρώνουν το πεντάευρο στα εξωτερικά ιατρεία.

Απαντάμε λοιπόν στον κύριο Υπουργό και στην κυβέρνηση του:

Αφού δεν είναι και «τρομερό ποσό» το 25ευρω για τους μεροκαματιάρηδες των μισθών πείνας, ας πάει να το εισπράξει  από αυτούς που έχουν θησαυρίσει από τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, που έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας πάει να τα εισπράξει δηλαδή από την εργοδοσία και τους μονοπολιακούς ομίλους που λυμαίνονται στην υγεία.

Πάει πολύ ο υπουργός υγείας και  η κυβέρνηση να κάνουν μαθήματα αλληλεγγύης  σε αυτούς που έχουν οδηγήσει και οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι απειλές για πειθαρχικές  διώξεις δεν πιάνουν τόπο στους  υγειονομικούς.

Για τους εργαζόμενους στα  νοσοκομεία, για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους παρασκευαστές κά, νόμος είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και όχι να είναι οι φοροεισπράκτορες του Υπουργείου υγείας.

Νόμος για τους υγειονομικούς  είναι να υπερασπιστούν την υγεία  του λαού από αυτούς που τη φθείρουν και την υποσκάπτουν, από αυτούς που την εμπορεύονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να αψηφήσουν  τις απειλές του Υπουργού και  της κυβέρνησης.

Μέσα από μαζικές  Γενικές Συνελεύσεις, οργανωμένα και  μαζικά, να καταδικάσουν την τρομοκρατία  της πολιτικής ηγεσίας. Να σταθούν στο πλευρό των ασθενών, περιθάλποντας τους, ανεξάρτητα αν έχουν να πληρώσουν ή όχι.

Να απαιτήσουν εδώ  και τώρα πλήρη χρηματοδότηση  των νοσοκομείων από τον κρατικό  προϋπολογισμό.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καμία θυσία για την  πλουτοκρατία.

Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να είναι επιχειρήσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου